avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Carte funciara - sarcina ipoteca dezvoltator inca este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Carte funciara - sarcina ipoteca dezvoltator inca este prezenta

Buna ziua
Am cumpărat în 2021 primul meu apartament de la un dezvoltator prin credit ipotecar. Am dat avansul de 15% și restul banilor a fost dat de banca.

Am făcut un extras de carte funciara si la secțiunea sarcini apare că firma dezvoltatorului are inca ipoteca asupra apartamentului și din ce am înțeles , aceasta sarcina trebuia radiata atunci când dezvoltatorul a primit banii de la banca.
Am vorbit cu notarul prin care s-a făcut vânzarea și mi-a zis că această sarcină se șterge pe baza declaratiei vanzatorului și că trebuie să cer aceasta declaratie și să plătesc declaratia si radierea.

Nu știu cum să procedez, din ce am citit , intra in sarcina notarului acest lucru. M-ați putea ajuta cu niste sfaturi ?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2024
Alexandra_95, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:10, 17 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul nu trebuie sa nimic.
El autentifica actele solicitate de dvs.
Treaba lui s-a terminat la autentificarea contractului de vânzare și a ipotecii.
Ați achitat, dar mai departe, dvs ați rămas cu ipoteca pe imobil, nu notarul.
Deci e interesul dvs sa o radiati.
Discutați cu notarul și cu reprezentantul băncii, astfel încât sa se stabilească de comun acord o zi și o ora pentru semnarea declarației de radiere.
Notarul va poate ajuta radierea online, după ce declarația a fost semnata si achitata și după ce ați plătit tariful pentru radiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada incasare vanzare imobil Monica02 Monica02 Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de textul : Restul de pret in suma de 35.000EUR (treizecisicincimiieuro), va fi virat pe baza ... (vezi toată discuția)
Declarație primire preț solicitată la vânzarea unui imobil cumpărat prin credit ipotecar, achitat în întregime Emilika40 Emilika40 Bună ziua, Vă rog să mă lămuriți de ce e necesară declarația de primire a prețului la vânzarea unui apartament cu credit ipotecar, pe care ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de grad iv GeorgianaG GeorgianaG Buna ziua, va solicit un punct de vedere, eventual o solutie la urmatoarea situatie: in 2003 am achizitionat prin credit ipotecar un apartament. In actul ... (vezi toată discuția)