avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testatment
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testatment

poate fi atacat un testament legalizat la notariat?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 18:10, 1 Februarie 2010
In principiu, orice persoana poate lasa prin testament mostenirea oricarei alte persoane doreste. Insa , in cazul in care exista mostenitori, rezervatari adica descendentii de orice grad, ai defunctului ,copii, indiferent daca sunt din casatorie sau din afara casatoriei, nepotii, stranepotii, parintii, precum si sotul defunctului , aDaca persoana decedata a lasat dispozitii testamentare in favoarea uneia sa a mai multor persoane care nu au dreptul legal de a participa la mostenire, dar pe langa acestia exista si mostenitori rezervatari, atunci mai intai se va stabili cota legala a acestora din urma si abia apoi se vor executa dispozitiile din testament.cestia vor beneficia de o parte din mostenire chiar impotriva vointei defunctului.
buna seara!
daca in speta exista mostenitori rezervatari, si prin acest testament este incalcata rezerva lor succesorala, acestia din urma pot cere reductiunea liberalitatilor excesive in termen de 3 ani de la data decesului defunctului.
nu dati suficiente detalii cu privire la testament si cu privire la persoana care doreste sa il atace.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un testament se poate ataca in instanta? truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Am un unchi care a facut testament ca doreste sa imi lase o casa la tara. Persoana in cauza are 2 copii care nu sunt in tara. Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)
Cine poate cere reductiunea liberalitatilor excesive? calin_andrei calin_andrei Concret: defunctul nu a avut copii si nici sot. A avut 2 frati (ambii decedati la data deschiderii testamentului). Un frate a avut 2 copii, celalalt 1 copil. ... (vezi toată discuția)
Cine poate ataca in instanta un testament? elenapopescu8 elenapopescu8 Buna ziua ,am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea problema: La tara am o vecina de 82 ani ,sotul i-a murit in ianurie iar ei nu au avut ... (vezi toată discuția)