Stați liniștit, legea protejează indivizi ca dvs., protejează datornicii, oamenii fără de cuvânt, și sancționează pe cei "care au ceva"; până prin martie nimenea nu poate fi evacuat! Legal!
Executorul nu vă scoate din casă. El valorifică apartamentul, plătește datoria și restul îl dă vechiului proprietar. Noul proprietar, dacă se găsește cineva să cumpere un apartament care deja are un om de calitatea dvs. locuind în el, s-a pricopsit cu un locatar pe care va trebui să-l evacueze. Complicat și de durată.
Vă expuneți unui singur risc: să vă treziți la ușă cu un individ simpatic, îmbrăcat în trening de firmă, cu burta răsfrântă peste pantaloni, cu lanț de aur gros, cu tatuaje, care vă înștiințează că este noul proprietar și că aveți 5 minute să plecați, după care începe să vă arunce afară tot ce aveți. Vă place?
Așa că cel mai bine ar fi ca, cu umilință, să rugați ruda care a fost atât de tolerantă, să vă păsuiască până faceți rost de bani, furnizându-i un calendar ferm de plată.
Irinamun a scris:
Buna seara. Locuiesc într-un apartament care este al unei rude și din anumite motive sa strâns o suma de 10600lei la întreținere și mi sa comunicat de către ruda aceasta ca se va semna sechestrul pe aparatament de mâine. Care sunt pași ? Ma poate scoate afara executorul ,am vreun termen la dispoziție sa mai pot plăti? Am citit undeva ca daca suma este sub 10000 lei numai au ce sa facă. Multumesc pt informatii