avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lege ultimele 2 luni din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lege ultimele 2 luni din CCC

Sunt mama in concediu de crestere al copilului si as vrea sa inteleg drepturile mele pentru ultimele 2 luni pana copilul face 2 ani, cunoscute ca "luna tatalui". Daca tatal isi ia concediul de crestere copil in acele 2 luni eu am dreptul la concediu fara plata? Si daca da, retin aceleasi drepturi ca in CCC, adica angajatorul nu ma poate da afara? Aceeasi intrebare si daca nu isi ia tatal cele 2 luni.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:50, 20 Ianuarie 2024
Da, persoana care a solicitat inițial concediul și indemnizația pentru creșterea copilului poate opta pentru concediu fără plată sau, după caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.

La incetarea CCC, angajatorul poate decide concedierea dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt noua pe acest site, dar va rog sa ma ajutați ... oprat oprat Buna ziua! Sunt noua pe acest site, dar va rog sa ma ajutați cu răspunsuri la o serie de întrebări. Situația mea este următoarea: 1. Sunt in creștere ... (vezi toată discuția)
De ce se pierde indemnizaþia pentru o lunã dacã tatãl nu îºi ia concediu pentru creºterea copilului? Teodora_S Teodora_S Stiam ca tatal poate sa-si ia concediu pentru cresterea copilului in timpul celor doi ani cat stau eu cu el, iar eu sa ma intorc la serviciu pentru o luna ... (vezi toată discuția)
Concediu paternitate ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, in prezent mai este obligatoriu ca celalalat parinte (tatal) sa ia concediu medical 1 luna? anul trecut s-a introdus acesta modificare insa ... (vezi toată discuția)