avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... RECURS ORDONANTA PRESIDENTIALA PRIVIND INCREDINTARE ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

RECURS ORDONANTA PRESIDENTIALA PRIVIND INCREDINTARE MINOR!!!!

BUNA ZIUA!!!problema este urmatoarea....sotia mea a plecat de buna voie de acasa dupa care a introdus actiunea de divort si ordonanta presidentiala pentru incredintare minor.asta s-a intamplat pe 08.sept.2009 cand i-a si fost incredintat prin ordonanta minorul.eu am refuzat mereu sa respect hotararea si in prezent copilul este tot la mine dar asta pt ca stiu in ce conditii ar merge si stiu ca nu ar avea posibilitate nici materiala si nici morala de a creste un copil.intre timp eu am facut recurs la Tribunalul Galati impotriva hotararii privind ordonanta presidentiala si dupa 5 luni mi-au respins recursul.dar intre timp instanta deja s-a pronuntat in dosarul de fond privind divortul si mi-au incredintat spre crestere si educare minorul...in cazul asta ma intreb ce sanse de castig as putea avea la un eventual recurs impotriva hotararii de incredintare a minorului?minorul are doar 1 an si 9 luni acum...
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:53, 11 Februarie 2010
sper sa ma fi explicat bine imi cer scuze pentru insistente dar as vrea sa inteleg cat mai bine.....situatia e urmatoarea:fosta sotie a introdus in aceeasi zi doua actiuni.1 act de divort si 2 act prin OP.in aceeasi zi s-a pronuntat OP in favoarea ei...deci eu eram obligat sa-i incredintez copilul doar ca m-am opus oarecum adica am disparut si nu m-am mai facut gasit acasa.eu am facut recurs la sentinta OP,au fost 2 termene dar intre timp s-a pronuntat divortul in favoarea mea mai exact pe 25.01.2010.pe 29.01.2010 am avut termen pt recursul OP care mi-a fost respins deci practic copilul pe fond imi este incredintat mie dar pana la hot definitiva si irevocabila ii este incredintat ei....Multumesc anticipat pentru raspuns!!!
Felicitari taticule !! Cred ca n/am citit bine !!! Un tata a cistigat copilul in divort in ROMANIA !!! Sa nu cumva sa fi gresit instanta .!!! ESTE O PREMIERA ??mai ales dupa o ordonanta prezidentiala !! Tare de tot nu/i asa ???
din nefericire mai am mult de lupta.....e abia pronuntarea la dosarul de fond...mai dureaza pt ca ea cu siguranta va ataca sentinta!!!dar sunt dispus sa lupt pt copilul meu!!!
Domnilor Avocati,Consultanti,Mediatori si Utilizatori...as mai avea o ultima intrebare.....in situatia mea,credeti ca as avea mai multe sanse daca as declara ca sunt deja cu altcineva care mai are un copil deci copilul meu este integrat oarecum intr-o familie normala,doar ca nu este mama naturala,ma refer la faptul ca se comporta cu el ca si o mama asa cum se comporta cu copilul ei.ce impact ar putea avea asta asupra Instantei intr-un proces de divort?mentionez ca situatia mea materiala este cu mult superioara fata de cea a fostei sotii!!!
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!!!
Este la la latitudinea dvs.si eventual,a avocatului dvs,pozitia procesuala pe care o adoptati.
Eu as spune ca daca nu se deschide discutia in timpul procesului sau nu se fac probe in acest sens,sa mergeti cu procesul inainte,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere cerere ordonanta presidentiala beludan beludan buna seara! am depus o cerere de ordonanta presidentiala de incredintare minor si a fost respinsa. ce inseamna asta, ca hotararea a fost data in favoarea ... (vezi toată discuția)
Ordonanþã preºedinþialã încredinþare minor 9876 9876 As dori sa stiu daca intr-un astfel de dosar sunt ascultati copiii si daca se tine cont de parerea acestora(asta in cazul in care minorii au varsta de 10 ani ... (vezi toată discuția)
Despre copil ramona j ramona j v-am contactat in problema mea cu divortul in legatura ca fostul sot nu ma lasa sa vad copilul pana la hotararea definitiva si irevocabila si se foloseste de ... (vezi toată discuția)