avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, La luat un credit in 2016 la un IFN si am ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, La luat un credit in 2016 la un IFN si am ramas cu ...

Buna ziua,

La luat un credit in 2016 la un IFN si am ramas cu restanta. Nu m-au contactat deloc in legatura cu restanta de atunci. Am tot primit de la ei emailuri cu oferte de credit. Acum mi-au trimis o somatie pe e-mail sa o sa demareze proceduri de recuperare a creantei. Din cate stiu, datoria se prescrie dupa 3 ani de la ultima plata. Sunt 7 ani cel putin de atunci. Ce as putea sa fac in cazul aceasta ? Ar putea sa ma mai execute silit acum sau sa imi mai faca ceva? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:31, 18 Ianuarie 2024
Adevarat, se prescrie in 3 ani dar in anumite conditii... si nu din oficiu, trebuie ceruta in instanta.

Cel mai bine ar fi ca in momentul in care sesizati ca aveti poprire pe conturi, notificare de executare silita, cerere de chemare in instanta sa contactati un avocat si sa faceti contestatie. Dar atentie la termen, sa nu treaca mai mult de 15 zile de la asta ca apoi nu se mai poate face ceva.

O alta varianta ar mai fi sa cereti dvs. constatarea prescriptiei de catre instanta si pt. asta discutati cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie dupa 3 ani de indemnizatie ccc Cozmin880 Cozmin880 Buna dimineata, as vrea sa deslusesc un mister care pune in dificultate multi oameni. Va rog sa imi oferiti daca se poate o informatie legata de executarea ... (vezi toată discuția)
Se poate prescrie datoria mea? andreeapiringer andreeapiringer Bună ziua! Am o datorie la o banca de 6000E. Creditul a fost făcut în 2008, Din 2009 nu am mai plătit absolut nimic. Azi am primit prin posta o executare ... (vezi toată discuția)
Firme recuperari creante cochintu cochintu buna ziua.am avut un debit catre romtelecom cateva facturi neplatite din anul 2011 in valoare de 1600 lei fiind intr-o situatie financiara foarte proasta la ... (vezi toată discuția)