avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Am urmatoarea situatie: Urmeaza un divort, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Am urmatoarea situatie: Urmeaza un divort, iar sotul ...

Buna seara!
Am urmatoarea situatie:

Urmeaza un divort, iar sotul doreste sa doneze partea lui de apartament (50%) minorului. Apartamentul este proprietatea sotilor momentan iar sotia va ramane proprietar pe 50%. Sotia va fi tutorele copilului in urma divorțului.
Ce pasi trebuie urmați?
Sotia poate sa reprezinte copilul pentru prtea de 50%?
In acest caz, apartamentul poate fi dat spre chirie? Dar vandut?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:44, 18 Ianuarie 2024
Trebuie sa formulați o cerere la instanta de judecata pentru a se autoriza primirea donației de catre minor și sa se desemneze un curator care sa semneze actele pentru el în fata notarului.
Contactați un avocat sa va sprijine în acest demers.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți o informație greșită, mama nu va deveni tutore al copilului, după divorț.

Instanţa de divorţ trebuie să se pronunţe asupra raporturilor dintre părinţii divorţaţi şi copiii lor minori, chiar dacă niciuna din părţi nu a solicitat aceasta.

Când soţii au copii minori, născuţi înaintea sau în timpul căsătoriei ori adoptaţi, instanţa se va pronunţa asupra exercitării autorităţii părinteşti, precum şi asupra contribuţiei părinţilor la cheltuielile de creştere şi educare a copiilor (adică pensia de întreținere), asupra chestiunii locuinţei minorului după divorţul părinţilor, precum şi asupra dreptului părintelui separat de copil de a avea legături personale cu acesta, chiar dacă acest lucru nu a fost solicitat prin cererea de divorţ.

Atunci când se pronunţă asupra raporturilor dintre părinţii divorţaţi şi copiii lor minori, judecătorul va avea în vedere următoarele trei criterii: interesul superior al copilului, concluziile autorităţii tutelare şi, doar dacă este cazul, învoiala părinţilor.

Mama nu va putea vinde cota parte a imobilului care aparține minorului, decât dacă cere acordul instanței de judecată, și numai dacă vânzarea este în interesul copilului minor.

Va fi întrebat și tatăl minorului dacă este de acord cu vânzarea proprietății minorului, pentru că autoritatea părintească se va exercita foarte probabil în comun de către ambii părinți.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2024
Dapix, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie făcut partajul.
Apoi, se poate rezolva.

București 2024

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau contract de vanzare cumparare? tinkerbell tinkerbell parintii mei au divortat in urma cu 9 ani si nu s-a facut nici un partaj. eu , impreuna cu fratele meu, am ramas in grija mamei , apartamentul ramanandu-ne ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului de catre tata geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Bunaziua, as dori un raspuns referitor la custodia fetitei de 3 ani, dupa divort Mama in timpul cand eram plecat la munca in strainatate a luat fetita si sa ... (vezi toată discuția)
Divort, procedura ContSters240478 ContSters240478 Buna ziua, Doresc sa stiu ce etape trebuiesc trecute in cazul unui divort, tinand cont de cele de mai jos : - suntem casatoriti de aproximativ 3 ani - ... (vezi toată discuția)