avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! In luna August am luat un apartament in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! In luna August am luat un apartament in chirie, la ...

Buna ziua!
In luna August am luat un apartament in chirie, la prima vedere părea destul d din regula, necesita o curățenie mai amantite, dar nimic îngrijorător. După ce a început minunata curățenie, a fost de fapt de munca in jur de 5 zile, de la mizerie de nedescris intr pernele de la canoea, pana la o cada care nu părea spălată de luni de zile, la produse de curățenie expirate de 4 ani si la o Bucătărie jalnica, cu vesele grasimoasa, nici măcar nu puteai sa o atingi. Trecând peste, după o luna jumate a, am băgat in priza fierul de călcat lăsat de proprietari si pur si simplu a luat foc. Menționez ca era destul de vechi, dar era ok pt ce ne trebuia noua. In panica de moment, primul gând a fost sa l apuc si sa l duc in baie. Pana am ajuns cu el din dormitor in baie, a curs lichid fierbinte din fier si S a ars parchetul, cam 16 placi afectate. Iar in baie, am dat cu dușul si l a lăsat repede in cada si S a ars si cada… Am sunat proprietarii imediat ce S a întâmplat, le am arătat si fierul care era descompus pur si simplu, topit… am convenit sa facem jumate jumate la costuri pentru ca era un bun lăsat de către ei care nu era intr o stare normala odată ce a luat foc. In timpul accidentului, siguranțele de la casa nu au căzut așa cum era normal sa se întâmple. De curand, am contactat un meseriaș pentru parchet care a venit sa vadă situația, omul se pricepea si la instalații electrice, i am povestit ce S a întâmplat și a ajuns la concluzia ca totul a plecat de la instalația electrică. In mod normal, daca se supra încălzea ar fi trebuit sa sara siguranțele si nu ar fi trebuit sa ia foc fierul. Le am adus la cunoștința proprietarilor ca nu e ok si ca oricând poate lua ceva foc, dar nici după o săptămâna nu a venit niciun specialist sa verifice. In general nimic nu a fost verificat la apartament de către aceștia pentru ca după ce l au cumpărat, același chiriaș a continuat sa locuiască acolo încă 3 ani, ei doar cică au făcut curățenie înainte sa l dea din nou in chirie. Ce e de făcut in acest caz si cine ar trebui sa si asume cheltuieli pentru reparații in condițiile in care daca instalația electrică ar fi fost verificată nu S ar fi întâmplat acest incident neplăcut?

Alte discuții în legătură

Sanctiuni in cazul deterioriarii apartamentului inchiriat andreeaf2002 andreeaf2002 Buna! O intrebare pentru cunoscatori: daca nu am contract inregistrat la ANAF cu proprietara in apartamentul careia stau in chirie poate sa imi faca ceva daca ... (vezi toată discuția)
Ancheta penala e-on olesa olesa Buna seara , Astazi m-am trezit la usa cu un politist care mi-a adus la cunostinta faptul ca am fost data in judecata de catre E-on pentru un prejudiciu ... (vezi toată discuția)
Reclamatie proprietar Germanadriana Germanadriana Buna. Am si eu o problema cu proprietarul apartamentului unde sunt chiriasa. Incep de la inceput, ca sa se stie despre ce e vorba mai exact!:P Stau in acest ... (vezi toată discuția)