Buna ziua, fosta mea sotie a fost executata silit pentru un credit luat in 2009 de la Bancpost, acestia i-au pus poprire pe salariu si au inscris in cartea funciara a terenului detinut in coproprietate o somatie de plata, dar nu au facut niciun demers cu privire la acel teren. Daca somatia este inscrisa din 2011 in CF si Bancpostul nu a facut niciun demers de atatia ani (de ex sa ceara partajul si vanzarea terenului) consider ca as putea sa cer in instanta constatarea ca prescris a dreptului la actiune si radierea din cartea funciara. mentionez ca atunci cand a inceput executarea silita fosta sotie a facut contestatie dar a pierdut din cauza ca iesise din termen. deci executarea nu cred ca poate fi contestata. totusi eu in calitatea mea de coproprietar vreau sa invoc prescriptia dreptului de a cere executarea terenului, si sa cer radierea somatiei din CF, ce parere aveti?
Buna ziua, dvs. nu puteti cere constatarea prescriptiei pentru ca nu sunteti parte in executarea silita. Eventualele aparari pe care le aveti de facut le veti putea face doar daca creditorul va executa silit terenul solicitand partajul s.a.md. Deci in prezent dvs. nu puteti face nimic in contra unor acte de executare inexistente la acest moment impotriva dvs.
Girant
mihaigaby
Acum aproximativ 12-13 ani am fost girant la 2 prietene a fostei neveste si la ea.
Am titlu executoriu la o prietena de a ei pe CF. Datoria a fost achitata de ... (vezi toată discuția)