avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buns seara! Mama si tatal meu sunt decedati, eu am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buns seara! Mama si tatal meu sunt decedati, eu am ramas unicul ...

Buns seara! Mama si tatal meu sunt decedati, eu am ramas unicul moștenitor pe toata avearea...casa trebuie renovata si mai sunt cheltuieli destul de mari, iar sotul are pretenia sa fie trecut si el in acte , se poate ? Cateva sfaturi a-și dori va rog
Cel mai recent răspuns: anym , utilizator 08:49, 23 Ianuarie 2024
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casa e bunul dvs propriu, ca să îl faceți comun, ii puteti dona o cota.
În timpul casatoriei, donația e revocabila.
Asta e cea mai buna varianta ca va puteți răzgândi.
Actele costa, asa ca mai bine ramane asa ca bun propriu ca sotul are un drept de creanta pt banii investiti, în caz de divort, el ii recuperează.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pot intampla multe in viata! Nu faceti acte si pe sot. Cum vi s-a spus anterior, el isi poate cere drepturile costurilor pe care le suporta cu renovarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa Ynu23 Ynu23 Buna seara am cumpărat o casa de la părinți mei în contract sunt trecut doar eu.. vreau să o trec pe sotie în contract ce trebuie să fac..... Sau un ... (vezi toată discuția)
Act donatie Crs81 Crs81 Bună ziua, Am si eu următoare problema: sotul meu a primit o casă de la părinții lui înainte de a ne casatori. Casa i-a fost cedata prin act de ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza apartament sot raluka raluka De curand m-am casatorit. Sotul meu are apartamentul in care stam dinaintea casatoriei. Intrucat si eu contribui la bunastarea apartamentului am hotarat sa ... (vezi toată discuția)