avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua ! Un locatar care lipsește 15 zile din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua ! Un locatar care lipsește 15 zile din condominiu ...

Bună ziua ! Un locatar care lipsește 15 zile din condominiu are dreptul da fie scos de la întreținere toată luna ? Cum procedez dacă profită de această normă și lipsește lună de lună ,voit,pt a fi scos de la plata întreținerii ? Nu există și legea care spune că dacă stai mai mult de 10 zile la domiciliu trebuie să plătești toată luna ? Cum este corect ? Vă mulțumesc ! Ar fi minunat dacă ați putea răspunde pe FB,Stela Arghir.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:47, 22 Ianuarie 2024
Nu exista vreo lege care sa-l scuteasca de plata intretinerii, poate sa lipseasca si ani.
La fel, nu exista vreun alt articol de lege care sa precizeze ca daca stai peste 10 zile, platesti toata luna.
Legea asociatiilor de proprietari 196/2018 spune altceva, ca acele cheltuieli pe numar de persoane pot se raporteaza la "zero" persoane, daca persoana respectiva locuieste acolo mai putin de 15 zile si solicita in scris scutirea de la plata acelor cheltuieli.
Proprietarii, respectiv chiriașii, au dreptul de a solicita, în scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană și care trebuie să fie de cel puțin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale.

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere intretinere minim 30 de zile? Tarheb Tarheb Buna ziua, Incerc sa scot de la intretinere pe fratele meu ce locuieste momentan in alta parte (90% din timp, uneori mai vine in vizita 7-10 zile lunar ... (vezi toată discuția)
Termenul legal de 15 zile marianbaluta2002 marianbaluta2002 Buna ziua , am o speta legata de termenul legal de 15 zile la scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si anume : un locatar a facut cerere de la ... (vezi toată discuția)
In ce contitii se scoate o persoana de la intretinere mariusmitrofan mariusmitrofan Salut Am o intrebare la care probabil asteapta raspuns mai multi cetateni ai acestei tari,in ce conditi se poate scoate o persoana de la intretinere si aici ... (vezi toată discuția)