avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare donatie inmobilier
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare donatie inmobilier

Buna ziua
In 21/05/2015 mi sa donat un apartament de mama mea, intrebarea este daca este posibil revocarea donatiei, si daca da o sa fiu informata din oficiu sau se poate face fara sa fiu informata
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:18, 22 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donatia poate fi revocata in anumite cazuri prevazute de lege (ingratitudine, nerespectarea sarcinilor etc.) 0 art. 1020 Cod Civ. si urm. Revocarea donatiei poate fi obtinuta prin instanta, sens in care veti fi citat si veti avea cunostinta de modalitatea de derulare a procesului si de hotararea instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil obtinut prin act de donatie... Cezar66 Cezar66 Poate fi instrainat (vandut) un imobil obtinut prin act de donatie acum un an jumatate ???.Ce se poate face in caz ca persoana care a facut actul de donatie ... (vezi toată discuția)
Donatie georgetagabor georgetagabor in urma donatiei cine va fi proprietarul terenului? Ce drept au parintii mei daca vor avea uzufruct viager ? In urma aparitiei unor probleme intre mine si ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie elissar elissar Daca am primit prin donatie un apartament,imi spune si mie cineva daca ac. donatie se poate ataca de catre donator,donatie a fost facuta de catre ... (vezi toată discuția)