avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen preaviz

Buna seara,
Am nevoie si eu de o lamurire .
Preavizul in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice pentru functiile de executie si 30 zile calendaristice pentru functiile de conducere conform codului muncii sau este vorba de zile lucratoare ?

Multumesc pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: impact , utilizator 19:40, 12 Martie 2010
Da, este corect . Pe 23-24 aprilie (cu sau fara a 2-a zi de Paste) ar fi trebuit sa expire preavizul. Ce pune instanta? Ce cereti in schimb?
In instanta am cerut anularea deciziei de incetare a CIM , restabilirea situatiei anterioare emiterii deciziei si reintegrarea in cadrul soeitatii pe postul si functia detinuta . Deocamdata procesul e in derulare , s-a ajuns la proba martorilor , au dat declaratii cei care au participat la intalnirea la care am fost "lamurita" sa scriu acea demisie.
interesant!!!... dar dureaza cam mult...
Doresc sa va anunt ca mi-a fost respinsa actiunea in instanta .
Nu cunosc inca motivatiile pentru ca nu am primit sentinta dar daca au fost acceptati ca martori faptuitorii ce pot sa mai spun .

O seara buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog urgent demisie!! a_gmona a_gmona Mi-am trimis demisia in data de 21.12.2006 conf art. 79.8., prin posta cu confirmare de primire, cerand ca raporturile de munca sa inceteze cu data de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim fortat pitic1991 pitic1991 Buna seara , Am si eu o problema : este posibil sa se prezinte intr-o unitate in data de 30 apr 2009 , adica astazi ,seful direct pentru a efectua o ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz mai mare v_florina v_florina Buna ziua, Am urmatoarea situatie: angajatul isi depune demisia in care specifica data de la care CIM inceteaza, si totodata specifica: [i]\'perioada de timp ... (vezi toată discuția)