avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe bani primiți prin PayPal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe bani primiți prin PayPal

Buna!
Dragilor, daca iubitul meu care are rezidenta permanenta in Australia, lucreaza acolo si plateste taxe acolo, imi trimite mie o suma de bani lunar ca ajutor, pe paypal, eu mai trebuie sa declar banii aici si sa platesc taxe pe acea donatie/ajutor? mentionez ca el trimite ca persoana fizica, in paypal si eu ii transfer apoi pe revolut. Nu sunt rau-voitoare, daca trebuie sa platesc ceva taxe, cum fac si in baza carei legi? Va rog frumos in raspuns clar, unii zic ca trebuie declarat, altii ca fiind donatie de la o persoana fizica nu se ia in considerare, ce lege specifica faptul ca se plateste sau nu? Multumesc cu respect!
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 00:30, 24 Ianuarie 2024
Donatiile nu sunt impozabile dpdv al Codului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxe pe bani cadou persoana fizica? Ionel444444 Ionel444444 Buna! Dragilor, daca iubitul meu care are rezidenta permanenta in Australia, lucreaza acolo si plateste taxe acolo, imi trimite mie o suma de bani lunar ca ... (vezi toată discuția)
Declarare venituri suplimentare stefandumitru37 stefandumitru37 Sunt cetatean roman, domiciliat in Romania si de curand mi s-a ivit ocazia sa ajut cateva persoane straine din SUA. Acestia nu vor sa semneze nimic cu mine si ... (vezi toată discuția)
Acest tip de munca se supune codului fiscal actual? avatar9 avatar9 Salutare. O persoana, care lucreaza ca persoana fizica (programator freelancer) prin intermediul unui site (Freelancer punct com) ce apartine unei firme din ... (vezi toată discuția)