avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Am primit un răspuns de la o instituție a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Am primit un răspuns de la o instituție a statului ...

Buna ziua,
Am primit un răspuns de la o instituție a statului cum ca as fi făcut o petiție si ca aceasta a fost redirecționata. Ideea este ca eu nu am depus nimic și datele mele cu caracter personal au fost folosite de altcineva. Se poate face plângere la poliție pentru furtul de identitate? Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Daniela Mocanu , Consilier juridic 12:36, 24 Ianuarie 2024
Ar trebui sa sesizati mai intai institutia de la care ati primit raspunsul. Sa nu fie vorba de o eroare sau greseala umana. In cazul in care este din cauza lor, sunt obligati prin lege sa sesizeze un incident de securitate avand ca obiect datele dumneavoastra personale. De obicei, institutiile au adresa de email in sectiunea contacte pentru fiecare compartiment. In urma raspunsului primit hotarati daca se impune sa faceti plangere la politie.

Adrianazghn a scris:

Buna ziua,
Am primit un răspuns de la o instituție a statului cum ca as fi făcut o petiție si ca aceasta a fost redirecționata. Ideea este ca eu nu am depus nimic și datele mele cu caracter personal au fost folosite de altcineva. Se poate face plângere la poliție pentru furtul de identitate? Mulțumesc frumos!

Mulțumesc frumos pentru răspuns! Dacă instituția respectiva este chiar inspectoratul de Poliție, iar sesizarea este redirecționată către parchet? Oare cum trebuie sa abordez situatia?
Chiar catre Inspectoratul de Politie faceti sesizarea. Va sfatuiesc sa nu o faceti online pentru ca dureaza foarte mult sa primiti raspuns. Intocmiti o adresa scrisa prin care sesizati situatia, mentionati ca v-a fost incalcat dreptul la protejarea datelor personale, ca suspectati un furt de date si cereti un raspuns rapid avand in vedere gravitatea incalcarii. Atasati copie de pe raspunsul primit de la ei si il depuneti la registratura de unde veti lua numar de inregistrare pe care trebuie sa vi-l puna pe o copie a cererii dvs.ca sa nu se ,,rataceasca". Ulterior depunerii, verificati daca aveti posibilitatea sa intrati si in audienta la inspectorul sef. Asa as proceda pentru ca e o situatie destul de suspecta. Succes!

Adrianazghn a scris:

Mulțumesc frumos pentru răspuns! Dacă instituția respectiva este chiar inspectoratul de Poliție, iar sesizarea este redirecționată către parchet? Oare cum trebuie sa abordez situatia?

Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2024
Daniela Mocanu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatii isi pot desfasura activitatea intr-o terasa neautorizata? morty morty Buna ziua, Am sesizat Inspectoratul de constructii cu privire la o terasa din fata unui magazin daca au autorizatie de constructie.Am primit raspuns ca nu ... (vezi toată discuția)
Reclamatie functionar public - telefon terminus1 terminus1 Buna ziua, Am sunat la relatii cu clientii la Casa de Asigurari de Sanatate, am fost redirectionat la departamentul abilitat unde am dat peste o doamna ... (vezi toată discuția)
Violarea secretului corespondentei de catre functionari publici integrity integrity Consultand dosarul cauzei in care sunt parte, am vazut ca a aparut in dublu exemplar, ca doua file ale dosarului (netrecut in notle grefierului, netrecut ... (vezi toată discuția)