avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tâlhărie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tâlhărie

Bună dimineața! De curând un prieten de al meu a încercat sa fure dintr-un supermarket dându-și seama ca este văzut sa dus cu produsele la casa, casierul nu a vrut sai dea produsele pe casa de marcat ia blocat ușile, el a încercat sa iasă fără nimic la el bruscănd si injurand paznicul. au chemat poliția și l-au arestat acuzându-l de tâlhărie. Întrebarea mea este: se mai poate schimba încadrarea din talharie în furt ? Sau dacă el nu trecut cu produsele de casa, se numește furt?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2024
florin193, utilizator
Buna ziua, incadrarea juridica este corecta. Trebuie insa vazut daca fapta indeplineste conditiile constitutive ale infractiunii in functie de probe: camere video, declaratii martori, persoana vatamata, etc.
Bună ziua,

Sfatul meu este să apeleze la serviciile unui avocat. Situația trebuie analizată, în raport și de probele aflate la dosar, nu doar prin raportare la declarația acestuia. După o analiză a tuturor probelor, se poate aborda o strategie cât mai favorabilă prietenului dvs.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie de talharie dumutaadrianred dumutaadrianred buna ziua.....sunt din targu mures si am avut neplacerea sa fiu acuzat de talharie pe nedrept.totul incepe de la un furt pe care eu nu l-am facut.a fost ... (vezi toată discuția)
Paznic de magazin - acuzatie de furt fara dovada, raspundere florin2007 florin2007 Paznic de magazin ne acuza de furt fara proba,Casiera continua incasarile nerezolvand conflictul, La data de 27/03/2013 Sotia a mers la magazinul lidil din ... (vezi toată discuția)
Martor talharie myr20ella myr20ella va rog frumos lamuriti-ma si pe mine. tatal meu e citat ca martor la talharie. el a lucrat ca agent de paza la o banca, pana intr-o zi cand un tip a intrat ... (vezi toată discuția)