avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara ! Vin cu o intrebare la dumneavoastra . Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara ! Vin cu o intrebare la dumneavoastra . Am vizionat ...

Buna seara ! Vin cu o intrebare la dumneavoastra . Am vizionat in urma cu cateva zile un apartament intr o zona rezidentiala nou construita , iar agentul ne-a spus ca pentru actele de vanzare cumparare , trebuie sa oferim 1000 de euro avans dezvoltatorului pentru rezervarea acestuia , iar mai apoi la notar sa oferim restul de avans pentru ca noi vom lua prin credit ipotecar , noi nu am mai urmat aceasta procedura , in trecut am mai semnat un antecontract dar cu o persoana fizica si nu trebuia sa platim pentru a rezerva apartamentul . As dori sa stiu parerile dumneavoastra . Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 22:39, 24 Ianuarie 2024
Buna ziua, cele relatate de dvs nu sunt suficiente pentru a va spune daca este in regula ce v-au propus. De regula la incheierea unui antecontract se plateste un avans.Asigurati-va ca dezvoltatorul este firma serioasa, ca termenul pentru cumparare va fi respectat, ca stiti ce si in ce conditii cumparati, ca stiti ce reprezinta exact suma platita ca avans si nu dato avansul fara act notarial.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, cele relatate de dvs nu sunt suficiente pentru a va spune daca este in regula ce v-au propus. De regula la incheierea unui antecontract se plateste un avans.Asigurati-va ca dezvoltatorul este firma serioasa, ca termenul pentru cumparare va fi respectat, ca stiti ce si in ce conditii cumparati, ca stiti ce reprezinta exact suma platita ca avans si nu dato avansul fara act notarial.

Buna seara ! Suma de 1000 de euro trebuie platita inainte de semnarea antecontractului, la agentia dezvoltatorului ca un fel de promisiune ca il luam cu siguranta , ei o numesc rezervare , cu toate ca eu stiam ca nu trebuie sa se plateasca bani pentru a rezerva un apartament…agentul mi a comunicat ca in prima faza voi plati aceasta suma , ne va da o dovada pentru ca am platit aceasta rezervare , iar mai apoi vom merge la notar pentru a intocmi antecontractul si vom plati restul avansului , aceasta suma de 1000 de euro este practic inclusa in aceasta procedura , deci la notar voi plati cu 1000 de euro mai putin pentru ca as fi dat suma pentru rezervare , aceasta este conditia agentiei dezvoltatorului. Mi a comunicat in schimb despre acest aspect ca , nu pot veni doar cu “o copie de la bulentin” la notar , acea suma de 1000 de euro practic e garantia lor ca nu voi renunta la rezervarea apartamentului.
De ce nu incheiati direct antecontractul si platiti intreg avansul in baza antecontractului, antecontractul poate tine loc sinde rezervare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelămurire avans antecontract vladmuresan02 vladmuresan02 Urmează să cumpăr un apartament și am o nelămurire la semnarea antecontractului. Agenția mi-a zis că trebuie să dau tot avansul (15% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Imobil de la dezvoltator Ninanina18 Ninanina18 Bună seara Doresc sa cumpar un apartament direct de la dezvoltator, insa mi-a spus ca se practica rezervarea, care presupune 1000 de euro anticipat, la ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in bloc nou tarnauc tarnauc Doresc sa achizitionez un apartament intr-un bloc nou in Iasi, aflat in constructie. Termenul de predare al acestuia este septembrie 2016. Dezvoltatorul mi-a ... (vezi toată discuția)