buna ziua,
am inteles oare bine din raspunsurile deja date celor care au intrebat inaintea mea ca: dupa 25 de ani de serviciu am dreptul, ca si un nou angajat, decat la 21 de zile de concediu de odihna?!
In contractul meu de munca sunt specificate bineanteles decat minimun de zile!
Nu exista o lege (ca pe vremuri...) in care o persoana sa aibe zile de odihna/an, dupa vechimea din cartea de munca!?
Nu mi se pare si nici nu este corect, si este o mare nedreptate, ca o persoana cu 25 de ani de munca, sa aibe acelasi numar de zile de odihna ca si un nou angajat! #-o
Lucrez la "patron" de 10 ani, iar primii 15 ani am fost bugetara.
Puteti sa-mi spuneti si mie daca am sau nu, vre-un drept in problema care ma intereseaza si ce as putea sa fac?
Desi ma intreb; oare cei ce muncesc cinstit de-o viata, mai au vre-un drept in aceasta tara !?
Multumesc anticipat.
Conform prevderilor Codului Muncii fiecare angajat are dreptul la 20 de zile de CO, iar conform Contr. Colectiv la nivel national la 21 de zile . Daca societatea la care lucrati nu are un contr. colectiv de munca in care CO sa fie stabilit in functie de vechime, sau daca nu ati negociat la angajare sau ulterior angajarii un numar mai mare de 21 de zile de CO, atunci nu beneficiati decat de minimul 21 de zile. CO este diferentiat in functie de vechime doar in cazul bugetarilor.
Buna seara,
conform Contractului colectiv la nivel national, numarul minim de zile de concediu de odihna pe an, este ( cel putin pana in prezent) de 21 de zile.
Angajatorul nu a incalcat, practic nicio lege.
E drept ca, nu pare drept fata de d.voastra dar, daca nu va intelegeti cu angajatorul la un numar mai mare de zile de concediu de odihna, nu prea aveti ce face. Asta in cazul in care nu va incadrati la art 57 din CCM
Puteti sa aveti o discutie cu angajatorul si sa-l convingeti sa va acorde un numar mai mare de zile de CO, prin modificarea contractului individual de munca prin act aditional.