avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare judecatoreasca pronuntata impotriva ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare judecatoreasca pronuntata impotriva reclamantului, decedat

Cum se procedeaza daca hotararea judecatoreasca a fost
pronuntata impotriva unui reclamant, care a decedat inainte de pronuntare ? Cum se poate anula o astfel de hotarare?
Nu este banc. Este o posibilitate , ca asa s-ar fi intamplat, desi e greu de dovedit/
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024
gbar, utilizator
Cel mai recent răspuns: gbar , utilizator 02:12, 28 Ianuarie 2024
Buna ziua, daca hotararea este civila iar decesul a survenit dupa ramanerea in pronuntare, hotararea nu se anuleaza. Se pot executa silit mostenitorii sau procesul poate continua in caile de atac in contradictoriu cu acestia, depinde de obiectul dosarului.
Buna seara. Multumesc pentru raspuns. Litigiu civil. Recurs impotriva incheierii prin care s-a respjns o recuzare, din cadrul unei contestatii in anulare, Recursul s-a respins ca nefondat. O solutie favorabila ar fi insemnat casarea hotararii prin care s-a solutionat contestatia in anulare. Decesul a survenit la 2 luni inainte de pronuntarea din recurs. Cu o luna inainte instanta de recurs a fost informata de deces, cauza fiind astfel suspendata de drept. La un moment dat s-a cerut instantei introducerea in cauza a mostenitorilor. La unica sedinta a recursului, am propus suspendarea cauzei pe motiv ca dosarul era cerut in alt litigiu. Nu s-a acceptat suspendarea si dupa amiaza s-a respins recursul. Intrebarea este daca mostenitorii, printre care si eu, au fost introdus sau nu, sau daca puteau sau nu fi introdusi in aceasta unica sedinta unde nu s-au discutat prea multe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reiterare recurs respins ca prematur aidu aidu Art. 460: Unicitatea căii de atac (1) O cale de atac poate fi exercitată împotriva unei hotărâri numai o singură dată, dacă legea prevede acelaşi ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare manuelaturcu manuelaturcu Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati ! Am avut un recurs la Curtea de Apel Pitesti . Instanta s-a mai pronuntat intr-o cauza asemanatoare cu a mea , ... (vezi toată discuția)
Lipsa motivare respingere recurs Dajani Dajani Buna ziua, Din pacate nu pot obtine stampila de \"irevocabil\" pe o hotarare judecatoreasca, cat si \"investirea cu formula executorie\" pentru ca desi ... (vezi toată discuția)