Bună ziua.Poate cineva sa-mi spună exact ce acte trebuie pentru dezbaterea unei succesiuni in instanta,pentru părintii care sunt decedati-tata in 2007 si nu s-a facut succesiunea si mama in 2022.Suntem 3 frați ,plus unul decedat care are 3 copii in alte tări si nu tinem legatura.Va multumesc.
Toate aspectele acestea se discuta cu un avocat ,este un proces complex,,pt a nu arunca banii degeaba trebuie sa fie formulata corect acțiunea ,sa îndepliniți o procedura prealabila obținând o serie de acte, sa puteți cita ceilalți moștenitori indicând adrese etcetc.Daca va judecați pt un teren parloaga pe la tara sau o casa în paragina puteți face experiente pe dvs și sa nu angajați av,,dacă sunt bunuri mai valoroase și o sa va coste taxa de timbru câteva mii de lei de lei doar pt un apartament nu e recomandat sa faceți economie.In principal acte de stare civila,certificate de deces, titluri de proprietate privind bunurile etcetc.
Termen succesiune
Viorel52
Buna seara.Problema este in felul urmator:
tatal meu a decedat in 1968,mama in 1983.Mostenitori fiind eu si sora mea.Dupa moartea mamei,in 1984 am facut ... (vezi toată discuția)