avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator SRL cu CIM
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator SRL cu CIM

Buna seara!
Am infiintat un SRL avand ca domeniu de activitate 4939 - Alte transporturi terestre de calatori si imi desfasor activitatea prin prestarea serviciilor de ridesharing, cu ajutorul platformelor online aflate la noi in tara.
In acest moment in firma exista 4 persoane angajate cu norma de 8h, inclusiv eu desi sunt asociat unic si administrator.
Conform legilor in vigoare, din cate am inteles, administratorul nu are obligatia de a avea contract individual de munca. Insa acesta scutire se aplica si in cazul in are administratorul presteaza efectiv munca prin prestarea serviciilor pentru care a fost constituita societatea, sau doar in cazul strict al prestarii activitatilor administrative?
Doresct sa-mi inchei CIM-ul pentru a nu mai cotiza la CAS pentru mine si sa raman doar cu plata impozitului pe dividende. Desigur pe langa celelate taxe pe care le platesc oricum..

Exista varianta ca mai tarziu sa ma trezesc din partea ANAF-ului cu obligatii fiscale/penalitati de inarziere sau mai stiu eu ce?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2024
AlexandruMarius96, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlexandruMarius96 , utilizator 16:48, 29 Ianuarie 2024
Prin incheierea unui c.i.m., obligatia platii taxelor revine societatii.

Cornel Vasile a scris:

Prin incheierea unui c.i.m., obligatia platii taxelor revine societatii.

Va multumesc pentru raspuns insa sa ma scuzati dar nu cred ca are nici macar o legatura cu intrebarea..

Intrebarea este. Ca administrator pot presta serviciile uber/bolt fara CIM?

Pentru ca legea din punctul meu de vedere este destul de interpretabila..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa in domeniul ridesharing (bolt) anitoaiei.cosminpfa anitoaiei.cosminpfa Buna ziua, Am deschis un PFA in domeniul ridesharing (Bolt) cod CAEN 4939 - Alte transporturi terestre de calatori n.c.a. Am achizitionat semnatura ... (vezi toată discuția)
Identificare cod caen diverse servicii PetreMac PetreMac Buna ziua, In situatia ca infiintez un srl ce presteaza servicii de transport, insotire ( de ex.: transporta un angajat al unei firme-client- catre un ... (vezi toată discuția)
Poti fi legal partener uber fara autorizatie taxi ? cristian_alexandru cristian_alexandru Buna ziua. As dori o colaboare cu Uber ca sofer partener si mi se cere o entitate juridica (PFA), insa nu stiu daca un PFA cu cod CAEN 4939-ALTE TRANSPORTURI ... (vezi toată discuția)