Buna ziua. Voi naste la inceputul verii si am cateva intrebari:
1. CO aferent anului 2024 este intreg, adica 25 de zile sau proportional cu timpul efectiv lucrat pana intru in prenatal? Prenatalul se considera timp lucrat si atunci se calculeaza CO pana la suspendarea contracului, adica dupa cele min 42 de zile dupa nastere sau 63 zile, daca iau 63 zile ca prenatal?
2. Daca iau toate zilele de CO, 25, pana in prenatal, se considera CO in avans si mai mult ca sigur mi se va retine din salariu sau din prenatal?
3. Pentru prenatal, se iau in considerare indemnizatia de hrana si sporul de conditii vatamatoare, sau se raporteaza doar la salariul brut, din CIM, fara cele doua?
4. Calculul pentru prenatal se face ca media salariului de baza pe ultimele 6 luni inmultita cu 75% (cu cei 10% care se retin de anul acesta)?
Intreb aceste lucruri pentru ca de la HR mi se spun anumite informatii, dar nu in totalitate si vreau sa inteleg care este adevarul, pentru a stii ce sa cer la munca si sa aleg cea mai buna varianta pentru mine.
Multumesc anticipat.
Concediu prenatal
Ami1988
Buna ziua! Incepand de 23 octombrie pot sa intru in concediu prenatal, dar eu daca ma simt bine intentionez sa mai lucrez inca 3-4 saptamani. Mai am 7 zile de ... (vezi toată discuția)