avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CO de efectuat inainte de prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CO de efectuat inainte de prenatal

CO de efectuat inainte de prenatal

Buna ziua. Voi naste la inceputul verii si am cateva intrebari:
1. CO aferent anului 2024 este intreg, adica 25 de zile sau proportional cu timpul efectiv lucrat pana intru in prenatal? Prenatalul se considera timp lucrat si atunci se calculeaza CO pana la suspendarea contracului, adica dupa cele min 42 de zile dupa nastere sau 63 zile, daca iau 63 zile ca prenatal?
2. Daca iau toate zilele de CO, 25, pana in prenatal, se considera CO in avans si mai mult ca sigur mi se va retine din salariu sau din prenatal?
3. Pentru prenatal, se iau in considerare indemnizatia de hrana si sporul de conditii vatamatoare, sau se raporteaza doar la salariul brut, din CIM, fara cele doua?
4. Calculul pentru prenatal se face ca media salariului de baza pe ultimele 6 luni inmultita cu 75% (cu cei 10% care se retin de anul acesta)?

Intreb aceste lucruri pentru ca de la HR mi se spun anumite informatii, dar nu in totalitate si vreau sa inteleg care este adevarul, pentru a stii ce sa cer la munca si sa aleg cea mai buna varianta pentru mine.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:03, 30 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CO se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat pana intrati in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre concediul de odihna si prenatal buburuza22 buburuza22 buna ziua ! daca ar trebui sa nasc in 22 octombrie as putea sa iau : 19-31.07 cocnediu de odihna si de la 01.08-22 oct concediu prenatal? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Ami1988 Ami1988 Buna ziua! Incepand de 23 octombrie pot sa intru in concediu prenatal, dar eu daca ma simt bine intentionez sa mai lucrez inca 3-4 saptamani. Mai am 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)