avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Rog respectuos sa pun o întrebare. Eu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Rog respectuos sa pun o întrebare. Eu sunt rezident ...

Bună ziua. Rog respectuos sa pun o întrebare. Eu sunt rezident într-o tara din afara UE. Am primit rezidenta pe 5 ani în baza actelor depuse de ginerele meu pentru reîntregirea familiei(am fost de acord să-l ajut cu copii pentru școală, diverse activități, etc.). Am renunțat la activitatea mea din România ca să-i ajut ca om, ca părinte, ei fiind ocupați. Au apărut niște probleme de sănătate și de alta natura(ginerele nu mai este omul de ieri) iar eu nu am nici sursa de venit. Dacă mi se întâmplă o problema mai grava de sănătate cine îmi plătește mie spitalizarea?. Va mulțumesc, cu mare respect.
Cel mai recent răspuns: marele torino , utilizator 09:34, 31 Ianuarie 2024
Este obligația dumneavoastră să va plătiți spitalizarea. Trebuie să vă purtați singur de grijă, că legal vorbind, ginerele nu are nici o obligație să vă întrețină.
Dacă sunteți rezident în SUA si dețineți Green Card , puteți beneficia de asigurare de sănătate dacă nu aveți nici un venit dar pentru asta trebuie sa va ajute familia , sa aplice pentru d-voastră în sistemul de sănătate al statului unde locuiti , legile diferind de la un stat la altul . În general se acorda asigurare pe un an fiind necesară reinnoirea ei periodica . Aveți acces la consultații , medicamente , operații , etc , la prețuri foarte mici dar n-o sa vina nimeni sa va ofere toate astea pe tava dacă familia nu face nimic ca sa le obțină . Și în al doilea rând , în cei 5 ani de rezidenta , ginerele este responsabil pentru întreținerea d-voastră , atunci când a aplicat ca sa obtineți Green Cardul el și-a asumat aceasta obligație numai ca nu cred c-o sa plătească zeci de mii de dolari dacă vi se întâmplă ceva și este nevoie sa mergeți urgent la un spital fără asigurare . Mai aveți și posibilitatea sa va întoarceți în România unde ca pensionar beneficiați de asistenta medicala și alte beneficii .
Mulțumesc respectuos. Sa aveți o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neachitere credit nevoi personale nicoleta889 nicoleta889 buna Am un baiat care a luat un credit ne nevoi personale fara ipoteca de la banca in jur de 50000 de lei si a plecat in sua .este casatorit acolo si nu se ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa spitalizare sulita maria sulita maria Buna sunt asigurata in România (nu am card european de asigurarae,doar card de sanatate)am fost in vacanta Croatia si am fost spitalizata 4zile internata,unde ... (vezi toată discuția)
Minori in america fara acordul tatalui ClaudiaAm ClaudiaAm Buna ziua. Am fost casatorita legal 7 ani(de 14 ani suntem impreuna) pana in Decembrie 2014 cand am divortat de comun acord la notariat. Avem doi copii minori ... (vezi toată discuția)