avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... In 2018 am dat in judecata casa de pensii din Pitesti ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

In 2018 am dat in judecata casa de pensii din Pitesti pentru ...

In 2018 am dat in judecata casa de pensii din Pitesti pentru ca scoala profesionala de ucenici de trei ani sa fie trecut ca vechime in munca conform deciziei curtii constitutionale din 2015 si din pacate am pierdut deoarece nu am avut in avocat care sa ma reprezinte din lipsa de bani. Am facut o cerere la casa de pensie pitesti sa imi acorde vechimea scolii dar sint convins ca nu voi cistiga si doresc sa stiu daca mai pot da in judecata din nou casa de pensie din Pitesti. Acum as putea sa fiu reprezentat de un avocat. Se poate? Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: relu.barbu.ab@gmail.com , utilizator 20:49, 1 Februarie 2024
Nu mai puteti sa va judecati inca o data ..va interveni autoritatea de lucru judecat.

Nu ati pierdut pe motivul ca nu ati avut avocat, puteati sa pierdeti si cu avocat ..ce a motivat instanta?
Instanta de judecata a afirmat ca perioada 1964-1967 cursurile scolii profesionale de ucenici nu poate valora vechome in munca deasemeni jurisprudenta ICCJ creata prin intermediul solutiilor date in recursuri in interesul legii. Instanta constata ca prin decizia nr. 18 /2015s-a statuat ca perioada 01.01.1954-01. 04. 2001 in care o persoana a urmat cursurile unei scoli profrsionale si a fost ucenic cu plata constituie stagiu de cotizare si vechime in munca perioada racticii in productie , gara a conditiona beneficiu respectiv de vreo alta evidenta , precum contract de munca , contract de ucenici , plata contributiilor legale etc..
Prin urmare , conditia retrobutiri lunare ,reprezentind atributul exercitarii meseriei in plina activitate de ptoductie si , yotodata caontravaloarea muncii prestate , rebuie indeplinita in tandem cu desfasurarea cursurilor scolii profesionale
Ceea ce nu s-a probat in cauza de catre reclamant cu atit mai mult cu cit pretinsa activitate in munca nu se regaseste mentionata in carnetul de munca al reclamantului. In consecinta avind in vedere cele ce preced, instanta redpinge actiunea ca neintemeiata. Asta s constatat instanta.
Cred ca castigul pentru cei 3 ani de scoala profesionala , adica 0,75 puncteX81 lei, adica vreo 60 lei v-ar ajunge de-o bere, si asta dupa 01.03.2025 ! Numai daca ii dati berea avocatului.Sanatate si noroc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot da in judecata casa de pensii daca prin judecata am pierdut ... Bibi29 Bibi29 Mai pot da in judecata casa de pensii daca prin judecata am pierdut procesul acum 3 -4 ani prinduma singur fara avocat.procesul este despre vechime in munca a ... (vezi toată discuția)
Scoala profesionala de ucenici mihairusu1949@gmail.com mihairusu1949@gmail.com E valabila scoala profesionala de ucenici don 1964-1967 se pune la vechime la pensie? (vezi toată discuția)
Probleme de vechime pensii mihairusu1949@gmail.com mihairusu1949@gmail.com De ce casa de pensii Arges nu valideaza si Scoala profesionala de ucenici cf pitesti cu document dus de diploma si carnet de muncitor calificat cu o zi ... (vezi toată discuția)