avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua am mare nevoie de Ajutor nu imi pot permite ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua am mare nevoie de Ajutor nu imi pot permite un avocat ...

Buna ziua am mare nevoie de Ajutor nu imi pot permite un avocat si de aceea apelez la voi sa imi da-ti un sfat sau ce trebuie sa fac/
In urma cu 11 ani am arendat un pamant pentru 25 ani pentru suma de 3000 lei. Arendasul a zis sa fac o hartie la mana intre mine si el cum ca eu nu ma voi razgandi si peste ceva timp ii voi lua pamantul si am facut un acord pe hartie ca nu il voi deranja cat timp el detine pamantul cei 25 ani. Dupa 11 ani ma trezesc ca imi vine un plic acasa in care sunt chemata pe data de 8.02.2024 la un birou notarial sa semnez contractul de vanzare cumparare ceea ce eu nu am facut niciodata nimic nici un act de genul asta. Specific in contractul de arenda nu zice nimic despre vanzare cumparare. Nu inteleg de unde si pana unde ma cheama pe mine la notar sa fac vanzare cumparare? In plicul primit acasa se intelege ca el practic se foloseste de aceea promisiune ca nu il voi deranja pe perioada arendari si ca acea promisiune a transformato in promisiune de vanzare cumparare cu o semnatura falsa a unui vecin care acel vecin nu a semnat niciodata nimic habar nu are nici nu coincide acea semnatura cu a vecinului zice ca acel vecin este martor dar vecinul a vazut si nu recunoaste semnatura. Vecinul se va prezenta cu mine la notar pentru a arata ca nu este semnatura lui si ca nu este nimic adevarat din ce spune arendasul. Ce pot sa fac in situatia asta? VA ROG SA MA AJUTATI. VA MULTUMESC.
Așa cum va spuneam și anterior, nu aveți de ce merge la notar în condițiile acestea.

Daca ulterior lucrurile se vor precipita și va va chema în judecată, faceți tot posibilul sa vă apărați pentru a nu va pierde terenul .

Achiesez intr-totul la cele spuse de colegul avocat, antevorbitorul meu.

helene alexia a scris:

Hartia facuta de mine si arendas este doar atat ca nu il voi deranja pe perioada arendari nici decum ca ii vand eu lui pamantul. Iar in contractul facut cu primaria nu este nicaeri specificat ca vreau sa vand sau ca voi vrea sa vand peste cativa ani.
Si nu inteleg de ce sa dus la notar si ma chemat pe mine sa semnez vanzare cumparare cand nici nu este cazul sa vand pamantul. Si pe plic zice ca sunt chemata in judecata la notar ceea ce nu am auzit in viata mea asa ceva

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
la notar nu se judeca. mai cititi o data, dupa ce va mai linistiti
helene alexia a scris:
. Si pe plic zice ca sunt chemata in judecata la notar ceea ce nu am auzit in viata mea asa ceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de v-c a pamantului si problema cu arendasul Mihai.Catalin96 Mihai.Catalin96 Buna seara. Doresc sa vand pamantul, doar ca o parte este in arenda (sunt singurul moatenitor). Am vorbit cu arendasul de vanzarea terenurilor si nu a fost de ... (vezi toată discuția)
Fals în acte: promisiune de vânzare-cumpărare autentificată în 2014, dar promitentul vânzător (tata) a decedat în 2013. ce pot face eu acum? Nicoletahagi Nicoletahagi Buna ziua! De curand am aflat ca cineva imi lucreaza hectarele pe care le am de la tatal meu. Am cercetat putin si am aflat ca exista o promisiune de vanzare ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de arenda frasin frasin Am un contract de arenda, eu fiind arendatorul. Arendasul nu si-a indeplinit obligatiile din contract (nu a dat toata cantitatea de cereale prevazuta si nici ... (vezi toată discuția)