cos55ap a scris:
(E discutabila doar deductibilitatea cheltuielei privind serviciile consilierului fiscal).
Deoarece multe controale ANAF acolo unde legea lasa log de interpretare ei isi vad doar punctul lor de vedere prin urmare lor le este mai usor sa completeze un PV decat mie sa umblu prin instante sa-mi dovedesc partea mea de interpretare.
Da, la acest lucru m-am referit. Legea lasa loc de interpretare.
Vine
inspectorul si spune: cheltuiala cu consultantul fiscal, nu este deductibila.
Agentul economic ii cere baza legala.
Inspectorul: Codul fiscal, art. 21, alin. 4, lit. m
cheltuielile cu serviciile de management, consultanţă, asistenţă sau alte prestări de servicii, pentru care contribuabilii nu pot justifica necesitatea prestării acestora în scopul activităţilor desfăşurate şi pentru care nu sunt încheiate contracte;
Dvs., nu puteti justifica necesitatea platii consultantului, pentru ca pe perioada suspendarii, nu aveti dreptul sa desfasurati activitate aducatoare de venituri.
Agentul economic: pai da, dar eram obligat prin lege sa apelez la un consultant pentru certificarea declaratiei 101.
Inspectorul: da, dar statul v-a creat facilitatea de a obtine derogare de la depunerea acestei declaratii. Care sunt motivele pentru care nu ati obtinut derogarea? Datorii la stat. Deci dvs. nu va achitati obligatiile catre stat dar doriti ca statul sa va recunoasca o cheltuiala pe care aveati posibilitatea sa nu o faceti daca erati un contribuabil corect.
P.S.: as dori foarte mult
sa nu am dreptate in acest caz! :((