avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparatun teren in anul 2007 cu suma de 50 000 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparatun teren in anul 2007 cu suma de 50 000 euro credit ...

Am cumparatun teren in anul 2007 cu suma de 50 000 euro credit imobiliar contractul de vânzare cumpărare fiind încheiat la avocat. Nu am intabulat și vânzătorul a revândut terenul. Deci am rămas fără casă fara bani și fără teren. Ce pot sa fac în situația aceasta.pentru recuperarea pagubei?
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2024
Amalia dinu, utilizator
Cel mai recent răspuns: dodoambra , utilizator 10:54, 5 Februarie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, in primul rand daca ati incheiat contractul la avocat ori ati incheiat o promisiune de vanzare-cumparare ori un contract de vanzare nul. Apoi daca ati incheiat o promisiune, depinde daca cumparatorul ulterior a fost de buna sau de rea credinta, daca mai sunteti in vreun termen legal de atacare a vanzarii ori de reziliere a antecontractului. Toate aceste aspecte le puteti lamuri cu un avocat numai dupa ce analizeaza documentele si situatia dvs in cadrul unei consultante juridice.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
De curiozitate, de ce ati incheiat contractul la avocat și nu la notar asa cum e normal? Ati fi intabulat și nu mai vindea nimic. La avocat ati încheia daca vreti data certa, dsr nu era cazul aici.
Acum, judecati-va cu vânzătorul, ii puttei face si plangere penala, dar daca nu aveti de unde recupera, la revedere.
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2024
gi-jane2, moderator
Buna ziua! Mulțumesc pentru răspuns! Contractul s a încheiat în anul 2007, persoana era cunoștință, din zona, a familiei și nu am intabulat din lipsa sumelor necesare pentru perfectare costul terenului fiind achitat integral din credit. Cât am luat atât am dat. Înțelegerea cu vânzătorul a fost că voi intabulat când am bani. Ulterior am văzut că de fapt acesta a încercat să vândă terenul imediat că apare în cf. Eu am mers pe corectitudine însă nu și partea cealaltă după cum se vede.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie analizate documentele si detaliile concrete ale problemei dvs. pentru a se stabili daca si ce demersuri de solutionare aveti la indemana intrucat un inscris de exemplu, poate fi nul ca vanzare dar valabil ca promisiune de vanzare samd. Aveti nevoie de o consultanta juridica bazata pe analoza documentelor, aici se poat face doar presupuneri si referiri generale.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă vânzătorul, aflat în posesia contravalorii terenului, plătită de dvs., a revândut terenul, aceasta se constituie în infracțiunea de înșelăciune. Deci trebuie să faceți plângere penală și să încercați să vă recuperați banii. Funcție de alte detalii privind modul în care s-a efectuat vânzarea, pe care urmează să le analizeze un avocat, puteți încerca și anularea contractului de vânzare/cumpărare al celui de-al doilea client, și intrarea în posesiunea terenului. Că s-ar putea să aveți surprize, a doua vânzare putând să fie de fapt o "vânzare", cu complicitate. Asta va afla anchetatorul.

Dar doamnă, nu-mi pot explica un lucru: până unde poate merge naivitatea unui om? Sunt totuși 50000 de €!

Amalia dinu a scris:

Am cumparatun teren in anul 2007 cu suma de 50 000 euro credit imobiliar contractul de vânzare cumpărare fiind încheiat la avocat. Nu am intabulat și vânzătorul a revândut terenul. Deci am rămas fără casă fara bani și fără teren. Ce pot sa fac în situația aceasta.pentru recuperarea pagubei?

Alte discuții în legătură

Promisiune de cumparare expirata alexix_art alexix_art acum o luna am incheiat o promisiune de cumparare pentru o casa in valoare de 100.000 euro. am platit un avas de 6000 euro vanzatorilor. cumpararea nu s-a ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa si teren de la un cetatean strain casatorit in romania ContSters349969 ContSters349969 As dori sa achizitionez un imobil impreuna cu terenul de sub casa ( curtea) si o gradina in suprafata de 3500 mp de la o familie alcatuita dintr-un italian , ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare aaa123 aaa123 tatal meu doreste sa cumpere de la fratele lui o suprafata parte de teren dintr-o suprafata mai mare. problema e ca momentan niciunul dintre ei nu au banii ... (vezi toată discuția)