Salutare tuturor! Va rog sa ma sprijiniți cu informațiile necesare pentru următoarea situație. Cum pot demonstra ca un contract de imprumut între 2 persoane fizice nu este legal, sau transferul de bani nu a avut loc? Ce acte normative trebuiesc respectate în aceasta situație?
Într un proces de partaj succesoral după tatăl meu, sotia acestuia (reclamanta) a prezentat instantei ca pasiv un contract de împrumut încheiat cu fratele ei (tehnoredactat, nu autentificat la notar) pentru suma de 30000 lei. Avocata mea a cerut instantei sa prezinte reclamanta dovada transferului interbancar pentru a dovedi împrumutul, reclamanta neprezentand acest document. Dar pentru instanta nu a fost suficient acest lucru.
Va mulțumesc!
Este suficient că banii au fost dați cu adevărat, și astfel trebuie respectat contractul dintre părți.
Contractul este acordul de voinţă dintre două sau mai multe persoane cu intenţia de a constitui, modifica, transmite sau stinge un raport juridic.
Ideea este ca acest... Contract de imprumut,, este nereale. Este depus la instanta pentru a diminua masa succesorala și pentru a obține sotia defunctului ceva în plus.
Pasivul succesoral
colo
Am dat cu titlu de imprumut o suma de bani unui prieten , ocazie cu care acesta a scris cu mana sa o chitanta care este semnata in plus si de martori.
... (vezi toată discuția)