avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salutare tuturor! Va rog sa ma sprijiniți cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salutare tuturor! Va rog sa ma sprijiniți cu informațiile necesare ...

Salutare tuturor! Va rog sa ma sprijiniți cu informațiile necesare pentru următoarea situație. Cum pot demonstra ca un contract de imprumut între 2 persoane fizice nu este legal, sau transferul de bani nu a avut loc? Ce acte normative trebuiesc respectate în aceasta situație?
Într un proces de partaj succesoral după tatăl meu, sotia acestuia (reclamanta) a prezentat instantei ca pasiv un contract de împrumut încheiat cu fratele ei (tehnoredactat, nu autentificat la notar) pentru suma de 30000 lei. Avocata mea a cerut instantei sa prezinte reclamanta dovada transferului interbancar pentru a dovedi împrumutul, reclamanta neprezentand acest document. Dar pentru instanta nu a fost suficient acest lucru.
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:54, 3 Februarie 2024
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu trebuia sa fie autentic și nici banii dati prin transfer bancar.
Este suficient că banii au fost dați cu adevărat, și astfel trebuie respectat contractul dintre părți.
Contractul este acordul de voinţă dintre două sau mai multe persoane cu intenţia de a constitui, modifica, transmite sau stinge un raport juridic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2024
Dapix, utilizator
Ideea este ca acest... Contract de imprumut,, este nereale. Este depus la instanta pentru a diminua masa succesorala și pentru a obține sotia defunctului ceva în plus.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai probabil asa e, dar nu aveti cum sa dovediti. Il puteti chema ca martor pe frate, poate minte sau nu în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasivul succesoral colo colo Am dat cu titlu de imprumut o suma de bani unui prieten , ocazie cu care acesta a scris cu mana sa o chitanta care este semnata in plus si de martori. ... (vezi toată discuția)
Datorie defunct la un comostenitor. am intrebat vreo 4 notari ... stroia_dumitru stroia_dumitru Datorie defunct la un comostenitor. Am intrebat vreo 4 notari iar raspunsul nu a fost unitar. Fiecare interpreteza in felul lui. Va rog, daca un comostenitor ... (vezi toată discuția)
Credit contractat de unul din soti mihai09 mihai09 sotul a decedat. sotia a contractat in timpul casatoriei un credit in calitate de imprumutata, avand ca coplatitor pe tatal ei.sotul nu a semnat contractul de ... (vezi toată discuția)