avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie cedare venit din chirie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie cedare venit din chirie

Buna seara!

Ce trebuie sa cuprinda o declaratie (sau un act) din care sa reiasa ca eu, sotul, renunt in favoarea sotiei la venitul generat din inchirierea unui imobil (din care avem cota parte 50% fiecare)?

Cat timp este valabila declaratia pentru Anaf? Trebuie sa cuprinda o perioada de valabilitate? Sau e valabila doar atasata la un contract.

Se face anual declaratia sau e definitiva?

Declaratia este obligatoriu sa o fac la notar? Sau e suficienta semnatura mea?
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 22:23, 6 Februarie 2024
Declaratia respectiva prin care sotul va depune Declaratia unica , va plati impozitul se face la notar obligatoriu si durata dvs o treceti ( cati ani sa fie valabila).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent! declaratie cedare venit din chirie buna seara! ce trebuie sa ... CB Marius CB Marius Declaratie cedare venit din chirie Buna seara! Ce trebuie sa cuprinda o declaratie (sau un act) din care sa reiasa ca eu, sotul, renunt in favoarea ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la dreptul de proprietate gabriela_b_b gabriela_b_b Buna ziua, Impreuna cu fostul meu partener am achizitionat prin credit ipotecar un imobil ai carui proprietari suntem in cota-parte egala. Am decis sa ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament pe baza antecontractului Anisoara00 Anisoara00 Buna ziua. Am cumparat un apartament nou, direct de la dezvoltator, dar deocamdata am doar antecontractul. Nu am alte documente. Va rog, ma puteti lamuri ... (vezi toată discuția)