avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Conventii Buna ziua, Printr-o conventie de esalonare ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Conventii Buna ziua, Printr-o conventie de esalonare la plata ...

Conventii
Buna ziua,
Printr-o conventie de esalonare la plata s-a stabilit scadentarul si totodata dreptul de a percepe penalitati de intarziere in cuantum de 0.03% pe zi pana la stingerea efectiva a debitului restant asa cum este prevazut in contractul de prestatii daca plata lunara a scadentarului va fi depasita.
As vrea sa stiu daca penalitatile de intarziere se vor calcula de la data scadentei din conventia de esalonare sau se pastreaza scadenta stabilita prin contract?Multumesc frumos! Astept raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: Crina001 , utilizator 14:16, 8 Februarie 2024
Se au în vedere clauzele din convenția de eșalonare.
Multumesc, insa as mai avea o intrebare, daca nu este stipulat prin conventie ca se desfiinteaza de drept in cazul nerespectarii termenelor de esalonare, deschiderea actiuni in justitie se poate face cu o notificare prealabila de desfiintare a conventiei sau trebuie sa se astepte pana la parcurgerea termenelor din conventie? Multumesc!
Se face o notificare prealabilă.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen legal de scadenta a unor rate? Sov Consulting Sov Consulting Exista un termen legal, general valabil daca in contract nu se stipuleaza altfel, pentru plata obligatiilor in bani din contract? Ne referim, de exemplu, la ... (vezi toată discuția)
Garantia stipulata in conventie si efectul ei otilia13 otilia13 Buna ziua. Societatea noastra administreaza terenuri pe care le da in folosinta persoanelor juridice, incheindu-se conventie pentru ocuparea acestora. La ... (vezi toată discuția)
Penalitati intarziere cdt14272003 cdt14272003 Am semnat un acord de esalonare plati pentru un debit existent, pe o perioada de cinci luni, impreuna cu obligativitatea platii lunare a facturii curente. ... (vezi toată discuția)