avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se face incadrarea la paușal pentru apa caldă ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se face incadrarea la paușal pentru apa caldă și pentru apa rece

Care este cuantumul pentru taxarea unui apartament cu o persoană la paușal pentru apa caldă și pentru apa rece.
Apartamentul este situat într-un bloc racordat la termoficare ( punct termic ) .
Există un act normativ care reglementează aceste cuantumuri ?
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 11:44, 13 Februarie 2024
Am întrebat diverși oameni și nimeni nu mi-a dat un text de lege care să reglementeze câți m³ trebuie să plătească cineva la paușal.
Poate pentru că nu e posibil să stabilești nici măcar aproximativ cât se consumă?
Dar dacă n-ai apometre, sigur factura de apă se va închide la tine, adică vei plăti diferența între suma citirilor apometrelor din condominiu și indicația apometrului montat de furnizor, adică ce nu "iese". În două luni, vorbești singur când vezi cât ai de plată!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei nu stim - se stie...
[ link extern ] -
Situatia aceasta cu pausalu nu se mai discuta cam demult pentru ca oamenii si-au contorizat consumul, dar:
- daca toti proprietarii nu au montate apometre cantitatea facturata se imparte le nr. de persoane care locuiesc in condominiu, apoi cantitate se inmulteste cu pretul facurat + 5% TVA;
- daca majoritatea proprietarilor din condominiu au montate apometr si au mai ramas cativa in pauisal, se aplica prev. Ordinului 29, dar voba d-lui Eugen, cu cat vi se repartizeaza in pausal, in doua luni, iti procuri 4 apometre, mergi la asociatie, soliciti sa vina cineva sa le i-a in evidenta, le sigileaza, dumneata declari lunar indecsii si ai rezolvat problema.
Daca intrebarea are alta conotatie, sa ne spuneti.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Adam Grecu a scris:

Ei nu stim - se stie...
[ link extern ] -
Situatia aceasta cu pausalu nu se mai discuta cam demult pentru ca oamenii si-au contorizat consumul, dar:
- daca toti proprietarii nu au montate apometre cantitatea facturata se imparte le nr. de persoane care locuiesc in condominiu, apoi cantitate se inmulteste cu pretul facurat + 5% TVA;
- daca majoritatea proprietarilor din condominiu au montate apometr si au mai ramas cativa in pauisal, se aplica prev. Ordinului 29, dar voba d-lui Eugen, cu cat vi se repartizeaza in pausal, in doua luni, iti procuri 4 apometre, mergi la asociatie, soliciti sa vina cineva sa le i-a in evidenta, le sigileaza, dumneata declari lunar indecsii si ai rezolvat problema.
Daca intrebarea are alta conotatie, sa ne spuneti.

Mulțumim pentru răspuns!
Din păcate unii "nu știe" să citească alții nu "știe" să scrie, e cam greu "să le *ia în evidență"...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ eugenoctavian1968,
- este bine ca macar dvs. v-ati lamurit, ca de celalti nu am nici o grija!
Nu m-am gandit nici o clipa ca unii nu stiu sa citeasca, ci ca, chiar nu stiu unde sa caute (chiar v-ati lamurit deja prin intrebarile puse diversilor oameni, probabil cunostinte care nu au stiut de Ordinul 29/1993).
Eu zic ca, acum, am raspuns corect la intrebarea lui @1950 si daca o mai dam de gard cu scrisul, asta este - scuzati....
Sa fiti sanatos !
Mulțumesc; la fel!

Adam Grecu a scris:

@ eugenoctavian1968,
- este bine ca macar dvs. v-ati lamurit, ca de celalti nu am nici o grija!
Nu m-am gandit nici o clipa ca unii nu stiu sa citeasca, ci ca, chiar nu stiu unde sa caute (chiar v-ati lamurit deja prin intrebarile puse diversilor oameni, probabil cunostinte care nu au stiut de Ordinul 29/1993).
Eu zic ca, acum, am raspuns corect la intrebarea lui @1950 si daca o mai dam de gard cu scrisul, asta este - scuzati....
Sa fiti sanatos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce ni se impune sistemul paușal, deoarece legile spun că el se aplică doar celor ne-contorizați, iar valorile ultimei luni se pun ca index ? flory_mr flory_mr De ce ni se impune sistemul Paușal, deoarece legile spun că el se aplică doar celor ne-contorizați, iar valorile ultimei luni se pun ca index ? [b]Legile ... (vezi toată discuția)
Reglare consum apa la pausal boholt boholt Buna seara! Va rog sa imi spuneti daca exista vreo prevedere legala prin care un administrator al unei asociatii de locatari este obligat sa regleze consumul ... (vezi toată discuția)