avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Pensionare

Buna ziua, un cunoscut al meu are 59 de ani, 29 de ani lucrati, din care 20 in conditii deosebit de periculoase ( infirmier la psihiatrie) in orasul Resita.
In cazul in care se fac restructurari si este concediat, poate beneficia de cele 4 luni pentru fiecare an in fosta grupa II si iesi la pensie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2024
Deleanu Petru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:22, 12 Februarie 2024
Daca poate dovedi ca are acei 20 de ani de stagiu in conditii deosebite, atunci poate beneficia de o reducere cu 6 ani si 8 luni din varsta standard de 65.
Multumesc pentru raspuns,
Da, poate dovedi, munca in conditii deosebit de periculoase este specificata pe anexele aditionale la contactul individual de munca, pe fluturasii de salariu si probabil si in cartea de munca.
Eu cred ca faceti confuzie.
Avem urmatoarele notiuni:
condiții de muncă normale;
condiții de muncă periculoase;
condiții de muncă deosebit de periculoase;
condiții grele de muncă, periculoase sau vătămătoare, în unități cu specific deosebit, în condiții deosebite cum ar fi stres sau risc sau condiții deosebite de muncă reprezentate de izolare, altitudine sau căi de acces dificile;
Acestea sunt sporuri.
www.avocatnet.ro/articol_567...
Exista si notiunea de conditii deosebite de munca.
[ link extern ]
Lamuriti-va despre ce este vorba.
Imi pare rau, dar nu inteleg diferenta. Deci aceasta persoana primeste spor de conditii deosebit de periculoase, dar nu se incadreaza in fosta grupa II sau conditii de munca periculoase?
Spor conditii deosebit de periculoase de munca,. nu este = conditii deosebite de munca.
Cautati raspunsul in cele doua link-uri pe care vi le-am postat.

Alte discuții în legătură

Am 56 de ani si 38 de ani vechime in munca. in ce conditii ma pot pensiona? Cristeac Cristeac Sunt sofer si se fac restructurari...Intrebarea mea este in ce conditii pot iesi la pensie tinand cont ca am varsta de 56 ani (nu cum am scris mai sus 55 - pe ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca Cristian1116 Cristian1116 Buna ziua, Am o intrebare privind grupa de munca, sunt mecanic de locomotiva la privat in Romania si noi nu beneficiem de grupa de munca pe CIM. ... (vezi toată discuția)
Pensie lucica crivat lucica crivat sporul de la grupa a II-a de munca ii da dreptul unei salariate sa iasa la pensie chiar daca nu are 55 de ani? (vezi toată discuția)