avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Pensionare

Buna ziua, un cunoscut al meu are 59 de ani, 29 de ani lucrati, din care 20 in conditii deosebit de periculoase ( infirmier la psihiatrie) in orasul Resita.
In cazul in care se fac restructurari si este concediat, poate beneficia de cele 4 luni pentru fiecare an in fosta grupa II si iesi la pensie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2024
Deleanu Petru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:22, 12 Februarie 2024
Deci aceasta persoana, deoarece spor nu este egal cu conditii deosebite de munca, NU poate beneficia de reducerea aceea de 4 luni, iar in cazul in care e concediat, va avea dreptul doar la venitul minim de incluziune, deoarece nu are nici 35 de ani munciti si nici varsta de pensionare.
Doar stagiul realizat in grupele superioare de munca si conditiile de munca pot aduce reducere de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 56 de ani si 38 de ani vechime in munca. in ce conditii ma pot pensiona? Cristeac Cristeac Sunt sofer si se fac restructurari...Intrebarea mea este in ce conditii pot iesi la pensie tinand cont ca am varsta de 56 ani (nu cum am scris mai sus 55 - pe ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca Cristian1116 Cristian1116 Buna ziua, Am o intrebare privind grupa de munca, sunt mecanic de locomotiva la privat in Romania si noi nu beneficiem de grupa de munca pe CIM. ... (vezi toată discuția)
Pensie lucica crivat lucica crivat sporul de la grupa a II-a de munca ii da dreptul unei salariate sa iasa la pensie chiar daca nu are 55 de ani? (vezi toată discuția)