avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... După decesul mamei mele, am aflat că aceasta i-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

După decesul mamei mele, am aflat că aceasta i-a lăsat toată ...

După decesul mamei mele, am aflat că aceasta i-a lăsat toată moștenirea fratelui meu prin testament. Știu că există o rezervă succesorală la care am dreptul în ciuda voinței mamei mele. Doresc să vă întreb dacă trebuie să atac testamentul în instanță pentru a intra în posesia părții din moștenire care mi se cuvine în calitate de moștenitor rezervatar.


Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 07:50, 12 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura varianta este instanta pt a va recupera rezerva succesorala1/2 din cât ar fi fost cota dvs în mod normal..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune la notar dupa parinti decedati ardeleanu-ion ardeleanu-ion as dori sa deschid o succesiune dupa ambii parinti decedati la interval de 13 ani,am un singur frate si un apartament de impartit as dori sa stiu ce procent ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire copii. exheredare buna ziua, cum este corect si ... Nata88 Nata88 Dezmostenire copii. Buna ziua, Cum este corect si legal sa se faca o dezmostenire pentru 2 copii din 4 care sa nu beneficieze de nimic din bunurile ... (vezi toată discuția)
Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)