avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Rate dezvoltator, achit cu 5 sau 9% TVA ?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Rate dezvoltator, achit cu 5 sau 9% TVA ?

Buna ziua,
Anul trecut am incheiat contractul final de vanzare-cumparare pentru un apartament cu cota de 5% TVA, dar mi-a mai ramas sa achit o suma catre dezvoltator in rate pe 3 ani. (datoria este trecuta in CF). Intrebarea mea este anul acesta si anii urmatori, eu ii achit ratele cu tva de 5 sau 9 % ?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2024
shep, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 20:58, 13 Februarie 2024
sunteti proprietar deja ? aveti contractul autentic de vanzare cumparare la notar ?
Da, sunt propriertar. Cu contractul in forma autentica la notar.
Nu vi s-a facturat tot imobilul cand ati facut contractul la notar ?
S-a facturat ce am platit.
SI restul se va factura tot cu 5% pt ca deja sunteti proprietar si vi s-a livrat imobilul.

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare auto in rate giorgianamaura giorgianamaura buna ziua , va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : in baza unui contract de vanzare cumparare se vinde o masina.Conform contractului contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Cota de tva Neacsu Cerasela Neacsu Cerasela Buna ziua,am urmatoarea problema: servicii de marketing efectuate in 2016 care se doresc facturate acum in martie 2017.Ce cota de TVA trebuie ... (vezi toată discuția)
Tva janedoe1 janedoe1 Buna ziua, Anul trecut, (cand TVA-ul era 20%) societatea unde lucrez a efectuat servicii pentru o alta societate. Factura pentru acele servicii am facut-o ... (vezi toată discuția)