Buna ziua,
Anul trecut am incheiat contractul final de vanzare-cumparare pentru un apartament cu cota de 5% TVA, dar mi-a mai ramas sa achit o suma catre dezvoltator in rate pe 3 ani. (datoria este trecuta in CF). Intrebarea mea este anul acesta si anii urmatori, eu ii achit ratele cu tva de 5 sau 9 % ?
Multumesc
da e vorba de cota de tva care se aplica atunci cand are loc faptul generator .
Faptul generator are loc la livrarea bunului cf Codului fiscal sau la data predarii bunului catre beneficiar.
" ART 291 (4) Cota aplicabilă este cea în vigoare la data la care intervine faptul generator, ... "
ART. 281 - Faptul generator pentru livrări de bunuri și prestări de servicii
(1) Faptul generator intervine la data livrării bunurilor sau la data prestării serviciilor, în conformitate cu regulile stabilite de prezentul articol.
(6) Pentru livrările de bunuri corporale, inclusiv de bunuri imobile, data livrării este data la care intervine transferul dreptului de a dispune de bunuri ca un proprietar.
Prin excepție, în cazul contractelor care prevăd că plata se efectuează în rate sau al oricărui alt tip de contract care prevede că proprietatea este atribuită cel mai târziu în momentul plății ultimei sume scadente, cu excepția contractelor de leasing, data livrării este data la care bunul este predat beneficiarului.
Tva
janedoe1
Buna ziua,
Anul trecut, (cand TVA-ul era 20%) societatea unde lucrez a efectuat servicii pentru o alta societate. Factura pentru acele servicii am facut-o ... (vezi toată discuția)