avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cnp greșit de la naștere! ( 58 ani..)
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cnp greșit de la naștere! ( 58 ani..)

Bună ziua.
Am o problema și v-as fii recunoscătoare dacă m-ati îndruma.
Mama mea a făcut 58 ani în ianuarie 2024..a trebuit sa schimbe buletinul și ca să trec repede la poveste..i s-a spus ca cnp ei este greșit și ca s-a descoperit ca nu este născută pe 25 ianuarie ci pe 20 ianuarie,gresindu-se în cartea aceea din momentul în care declari copilul, etc..
Concluzia e ca au spus asa- va trebui sa umble mult..f mult..sa schimbe toate actele, toate! Căsătorie, naștere, c i ,contracte casa,carduri sănătate bancare,contract munca deci tot..efectiv a făcut tensiune este terminata la vestea asta..cineva trebuie sa răspundă pt toată problema asta..ce sa facă? De unde sa înceapă?
Cel mai recent răspuns: pia_ionita , utilizator 07:45, 20 Februarie 2024
Eu sunt nascut in 1960 si pe certificatul meu de nastere este scris CNP-ul
@Nevrie, CNP-ul a fost adaugat ulterior pe certificatul de nastere, poate cand v-ati schimbat buletinul, nu era la data emiterii. Actul normativ referitor la CNP este din 2 martie 1978.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnp eronat in buletin ? mm83 mm83 Buna ziua, am o mare nelamurire privind CNP din buletin. Este posibil ca o persoana legitimata cu buletin de identitate emis in 1983, revizuit in 1994, sa ... (vezi toată discuția)
Acte gresite elenasarpe elenasarpe buna ziua ! as avea si eu cateva intrebari legate de actele de identitate gresite! 1) - pe certificatul de nastere este trecut un cnp gresit care nu are ... (vezi toată discuția)
Cnp paul 1 paul 1 CNP-ul este relativ recent, introdus, pe ascuns, pe vremea lui Ceaușescu. De ce nu se mai emit, astazi, documente de identitate fără CNP? Suntem ființe ... (vezi toată discuția)