avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este lege care să-mi permită să interzic vecinilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este lege care să-mi permită să interzic vecinilor să parcheze ...

Este lege care să-mi permită să interzic vecinilor să parcheze mașina sau să depoziteze materiale în fața casei mele ? Dacă da care este aceea lege?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:48, 13 Februarie 2024
Pe spatiul public, reglementarile se fac de autoritatile locale. Daca nu exista reglementari speciale, aplicabil este Codul Rutier. In legatura cu depozitarea de materiale, adresati-va Politiei Locale
Depinde ce intelegeti prin "in fata casei mele". Daca e o blocata o cale de acces la un drum public, atunci :

Articolul 143
Se interzice staționarea voluntară a vehiculelor:
.......................
d) în dreptul cailor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;
[ link extern ]

Art. 339 cod penal
Impiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice
......................
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce intelegeti prin interzicerea stationarii "in dreptul cailor de acces"? zws zws Voi pune articolul de lege mai jos, dar mai intai sa va expun nedumerirea. Daca parchez in fata unei case, mai exact in dreptul unei usi, dar parchez pe ... (vezi toată discuția)
Parcare/drept libera circulatie Cristian 77 Cristian 77 Buna ziua, Q1: Ce se poate intampla dpdv legal daca parchez masina pe strada (domeniu public) in fata unui garaj asimilat unei locuinte (cei care si-au ... (vezi toată discuția)
Parcarea in dreptul unui garaj/curti pe timpul noptii gaga gaga Stau la curte si de fiecare data cand vin seara acasa nu pot sa imi bag masina in curte pentru ca este parcata o alta masina in dreptul portii. Ce pot sa fac? ... (vezi toată discuția)