avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren lasat mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren lasat mostenire

Am mostenit un teren,dupa moartea mamei mele.Deoarece ,terenul este in alt judet,decat domiciliul parintilor,primaria din orasul respectiv m-a obligat sa ma adresez unoi notar care colabora cu primaria si nu am putut sa-mi aleg eu unul.Acest notar mi-a adus terenul mult peste valoarea inscrisa la primaria din orasul unde se afla.Ar trebui sa platesc taxe notariale de 2 ori mai mult decat face terenul.Cum se poate proceda?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 23:35, 5 Februarie 2010
Va puteti adresa oricarui notar din circumscriptia (teritoriul de competenta) in care se afla imobilul. Legea nu prevede decat competenta teritoriala a locului unde se afla imobilul pentru dezbaterea unei succesiuni notariale in a carei masa intra si un imobil, iar nu un notar anume!
Primaria nu va putea refuza actele notariale incheiate de un notar competent material si teritorial, deoarece, in acest caz, primarul (ca reprezentant legal al institutiei) s-ar face vinovat de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu impotriva intereselor persoanelor (art.246 C.pen.).
Precizati cati mostenitori sunteti, si daca doriti sa dezbateti succesiunea sau nu.
Tatal meu si cu mine suntem mostenitori,dar el a renuntat la respectivul teren in favoarea mea si eu am renuntat la partea mea de apartament in favoarea lui.Asta deoarece terenul este in localitatea mea de domiciliu,iar apartamentul este in localitatea lui de domiciliu.Notarul ,este in localitatea lui de domiciliu si nici prin gand nu-i trece sa ne dea dosarul.Nu stiu de ce succesiunea s-a facut intai pe apartament pe numele tatalui meu asa cum ne-a fost intelegerea,dar cand sa fac si eu pe teren ,notarul nu vrea sa ma lase sa merg la altul.Toate actele in original sunt la acest individ.Sunt obligata sa aleg neaparat un notar din localitatea de domiciliu al mamei mele?Noi ,am locuit in judete diferite
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
Muresan Felicia, utilizator
buna seara!
competenta apartine unui notar de la ultimul domiciliu al defunctului.
fiti mai explicita ati acceptat succesiunea.
in masa succesorala intra un teren si un apartament, sunt incluse in Cm?
dvs ati mai facut si un act de partaj cu tatal cu privire la unul din cele 2 imobile nu imi este prea clar cu privire la care, iar acum doriti sa partajati si cel de al II lea bun?
sau doriti sa suplimentati CM?
Multumesc.Da,este vorba de un apartament(domiciliul defunctei) si un teren(la domiciliul meu).Eu ,am cedat partea mea de apartament tatalui prin procura,iar tatal meu mi-a cedat prin procura partea lui de teren.El si-a facut Cm pe apartament,dar eu nu vreau sa-mi fac Cm pe teren la acelasi notar.Notarul nu este de acord cu acest lucru.Mi-a evaluat terenul la o valoare care nu exista nicaieri.La acest notar ma ajung toate taxele la dublul valorii reale a terenului.

Alte discuții în legătură

Succesiune pepike pepike Dupa bunica mea mostenitorii sunt eu si sora mea (tatal, singurul fiu al bunicii a decedat). Ultimul domiciuliu a bunicii era intr-un oras mic in judetul ... (vezi toată discuția)
Sucesiune tata geo6004 geo6004 Buna ziua, Tatal meu a decedat in 21.05.2010.Am Declarat la noatarul de pe raza domiciliului meu de resedinta acordul pt.suucesiune in termenul de 6 luni. ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala declarata eronat gigelas gigelas Buna dimineata In anul 1983,s-a dezbatut succesiunea dupa bunici,de catre cei 3 copii ai lor. Din motive necunoscute,masa succesorala a fost mentionata ... (vezi toată discuția)