avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren lasat mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren lasat mostenire

Am mostenit un teren,dupa moartea mamei mele.Deoarece ,terenul este in alt judet,decat domiciliul parintilor,primaria din orasul respectiv m-a obligat sa ma adresez unoi notar care colabora cu primaria si nu am putut sa-mi aleg eu unul.Acest notar mi-a adus terenul mult peste valoarea inscrisa la primaria din orasul unde se afla.Ar trebui sa platesc taxe notariale de 2 ori mai mult decat face terenul.Cum se poate proceda?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 23:35, 5 Februarie 2010
buna seara!
printr-o procura nu se transmite dr asupra a ceva!
prin aceea procura tatal dvs a putut face un act cu privire la acel imobil si atat.
daca dvs aveti CM cu aceste bunuri incluse, puteti merge la orice BNP din tara asta sa faceti un act de partaj, un act de vanzare cumparare sau alt act...
nu sunteti legat de acel notar.
Muresan Felicia a scris:

El si-a facut Cm pe apartament,dar eu nu vreau sa-mi fac Cm pe teren la acelasi notar.

Certificatul de mostenitor care are inclus in el apartamentul va mentioneaza si pe dvs. la rubrica mostenitori??
Sper ca nu va mentioneaza ca renuntatoare. #-o
Pentru a include un alt bun (terenul) in masa succesorala se face un supliment la Certificatul de mostenitor = CM suplimentar. (nu un alt CM. Pentru ca nu putem avea mai multe CM dupa acelasi mort, ci mai multe exemplare originale - cate unul pentru fiecare mostenitor - dupa unul si acelasi act, respectiv mai multe exemplare dupa acelasi certificat de mostenitor suplimentar)

CM suplimentar nu il poate face alt notar, decat daca ...ar fi murit intre timp insusi notarul ori s-a lasat de meserie (si i-a preluat altcineva arhiva). Mai romaneste spus ...va cam prins la inghesuiala.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
romascanu, moderator
Da,certificatul de mostenitor ma are mentionata ca mostenitoare si nu sunt mentionata ca renuntatoare.Multumesc pentru raspuns.=D>Da,sunt prinsa rau la inghesuiala cu respectivul notar.Dar ,notarul are dreptul sa ridice pretul peste cel al pietei?I-am dus inscris de la primaria mea de domiciliu cu valoarea reala a terenului, cu toate semnaturile de rigoare,.stampile rotunde si tot tacamul;Nici nu s-a uitat peste hartia respectiva.Mi-a spus ca el stie mai bine.:stunned:
buna seara!
buuuun deci aveti CM-ul, asta inseamna ca orice alt act pe acre doriti sa il faceti cu privire la bunurile incluse se pot face la orice BNp.
cu privire la dosarul succesoral, asata asa dc va mai loviti, se poate transfera la un alt BNp.
se cerere de transferare a dosarului.
Transferul dosarului dvs de la un notar la altul se poate face prin intermediul Camerei Notariale, dar am inteles ca este o procedura complicata si de durata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pepike pepike Dupa bunica mea mostenitorii sunt eu si sora mea (tatal, singurul fiu al bunicii a decedat). Ultimul domiciuliu a bunicii era intr-un oras mic in judetul ... (vezi toată discuția)
Sucesiune tata geo6004 geo6004 Buna ziua, Tatal meu a decedat in 21.05.2010.Am Declarat la noatarul de pe raza domiciliului meu de resedinta acordul pt.suucesiune in termenul de 6 luni. ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala declarata eronat gigelas gigelas Buna dimineata In anul 1983,s-a dezbatut succesiunea dupa bunici,de catre cei 3 copii ai lor. Din motive necunoscute,masa succesorala a fost mentionata ... (vezi toată discuția)