avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hartuirea sexuală la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hartuirea sexuală la locul de munca

Buna ziua
Am o speță mai complicată. Astfel ,în urma cu 20 ani o femeie a fost hartuita sexual la locul de munca,ulterior desfacandu i se abuziv CIM pentru indisciplină. (Litera i)Aceasta a facut șefului plângere penală pentru abuz în serviciu,dar nu a menționat despre hărțuirea sexuală,care nu exista atunci în Codul penal român. Nu a câștigat nici la litigii de muncă. Acum,femeia este pensionară și,datorită acestui abuz ,nu a mai lucrat 7 ani,pierzând astfel la vechimea în muncă această perioadă.Femeia are un martor care poate confirma ca a fost vorba de o hărțuirea sexuală.Probabil,faptele s au prescris,dar femeia dorește să ceară hartuitorului despăgubiri materiale si morale.Daca martorul poate fi audiat acum,se poate deschide o acțiune civilă pentru acest fapt chiar dacă acest individ nu va mai plăti penal pentru faptele sale?Mentionez ca această femeie a suferit foarte mult,aflându se de mai mult timp sub tratament psihiatric.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2024
Natty922, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 14 Februarie 2024
Și acțiunea în civil este prescrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire vetx vetx sora mea este hartuita telefonic si prin mesaje tip sms de fostul sot bolnav de schizofrenie...care sunt caile legale de a-l acuza de hartuire ? (vezi toată discuția)
Act sexual cu minor santaj calomnie chris_d chris_d Buna ziua. La varsta de 23 ani am avut o scurta relatie (o saptamana in care ne-am vazut 8-12ore adunate) cu minora de 15 ani cu care nu am intretinut relatii ... (vezi toată discuția)
Actiune hartuire, lipsa egalitate de tratament si neplata drepturi salariale romanul11 romanul11 Ce fel de actiune se poate intenta impotriva unui angajator,pt hartuire, lipsa egalitate de tratament si neplata drepturi salariale. Petentul,nu mai este ... (vezi toată discuția)