avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un apartament cumparat in baza legii 85/1992 este un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un apartament cumparat in baza legii 85/1992 este un propriu ...

Un apartament cumparat in baza legii 85/1992 este un propriu al chiriasului care a solicitat cumpararea apartamentului si pe numele caruia s-a incheiat contractul, sau este bun comun, fiind casatorita la data incheierii contractului de vanzare-cumparare. Ma gandesc ca daca sotul, care nu avea avea calitatea de chrias si nu a facut cerere de cumparare, nu are dreptul legal la cumpararea apartamentului. Cel mult poate avea pretinde un drept de creanta daca considera a participat la achitarea ratelor, dar bunul nu este comun, am dreptate ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:18, 14 Februarie 2024
Erati casatoriti, e bun comun.
Nu contributia determina daca bunul e comun sau nu, ci data dobandirii bunului.

Daca e dobandit in timpul casatoriei, atunci este bun comun.

In ce cota, este o alta discutie si acolo vorbim despre cine cat a platit si din ce bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament laurentiu68 laurentiu68 Ma numesc ispas laurentiu am terminat divortul iar acum sunt la partaj. vreau sa va expun problema cat mai concis pentru a vedea si dumneavoastra ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat inaintea casatoriei cum se imparte la divort popescubianca popescubianca Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare...daca am cumparat un apartament inainte de casatorie prin prima casa si este pe numele sotului, ... (vezi toată discuția)