avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin provizoriu reinnoit anual, riscuri.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin provizoriu reinnoit anual, riscuri.

Buna ziua.
Am dreptul sa locuiesc intr-o locuinta a parintilor decedati fara sa fac succesiunea?
Sunt unicul mostenitor.
Intrebarea este daca nu vreau sa fac succesiunea vreodata si imi expira buletinul cu domicilul la adresa locuintei parintilor decedati, care m-au luat in spatiu, si imi reinnoiesc buletinul cu buletin provizoriu an de an, la ce drepturi renunt. Sunt deja angajat, am deja cont bancar, am deja pasaport valabil inca 9 ani. La ce riscuri ma expun.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:36, 15 Februarie 2024
Daca sunteti unic mostenitor puteti face succesiunea oricand doriti si declarati acceptarea succesiunii in termen legal printr-o declaratie notariala de acceptare.
Nu e necesar sa declarati nimic si nu va obliga nimeni sa parcurgeti procedura notariala ca să deveniti proprietar. Bineinyeles ca aveti dreptul sa locuiti.
Daca va convine sa aveți carte provizorie, e treaba dvs. Daca nu rezolvati cu succesiunea în termen de 2 ani de la deces, veti plati în plus și impozit când o veți face.
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie in europa, acte necesare Pavel.t2 Pavel.t2 Buna ziua De curand trebuia sa-mi reinnoiesc buletinul, dar din cauza ca ai mei sunt plecati din tara iar casa mea este trecuta pe numele tatalui meu, n-am ... (vezi toată discuția)
Reinnoirea buletinului eli55 eli55 Parinti mei au decedat de multi ani. Eu sunt unicul copil si am mostenit apartamentul paritntilor. Buletinul meu este pe adresa parintilor mei. Eu sunt somer ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin dupa casatorie - gazda la care vom locui nu e inca proprietar (succesiune) mfb mfb Buna ziua, as avea nevoie cat mai repede de o solutie - cum sa imi innoiesc buletinul - in situatia urmatoare: - m-am casatorit si am luat numele sotiei, ... (vezi toată discuția)