avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere! Am urmatoarea situatie: sotul este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere! Am urmatoarea situatie: sotul este dat in judecata ...

Buna seara! Am urmatoarea situatie: sotul este dat in judecata de fiica din alta casatorie, pt pensie de intretinere. Dosarul se judeca de acum 2 ani, timp in care sotul nu primeste nici o notificare. In luna decembrie primeste direct scrisoare de la executor ca este obligat sa plateasca 1/4 din venituri. Luna aceasta ii s-a facut si poprire pe cont pt a plati din urma( suma mare)
Problema este asa: ea a declarat ca tatal nu mai are alte persoane in intretinere ( eu , sotia nu mai am loc de munca, plus avem impreuna un baietel de 8 ani la scoala)
2. Ea a spus ca nu realizeaza venituri, ca merge la facultate la zi, insa stim sigur ca ea munceste dar nu stim daca are forme legale.
Sotul isi doreste deblocarea contului urgent ( locuim si cu chirie)si dorim recalcularea pensie,avem nevoie un avocat sa depunem o inaintare... Multumesc!
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 23:04, 14 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa formulati doua actiuni, una pentru contestarea executarii silite si cealalata actiune , cale de atac fata de sentinta de obligare la plata pensiei de intretinere. Nu trebuie depasit termenul legal de declansare a demersului judiciar ,(contestatia la aexecutare in termen de 15 zile) calculat in situatia sotului, de la data luarii la cunostinta a acestui litigiu si pentru cea de pe fond care sustineti ca s-a judecat in lipsa si fara citare legala. In aceasta privinta va dovedi schimbarea domiciliului.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2024
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara lilistiuca lilistiuca Fostul sot nu a mai platit pensia alimentara de aproape un an. Precizez ca nu trimitea banii la posta, ci venea o data la cateva luni si ii dadea direct ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara emaokai emaokai Buna ziua! In urma pronuntarii divortului, minorul in varsta de 6 ani mi-a fost incredintat. Tatal lui, la momentul respectiv, nu avea niciun loc de munca ... (vezi toată discuția)
Buna seara ol-i ol-i sunt putin in ceata si as dori sa ma lamuriti intr-o problema.sotul meu are din prima casatorie 2 fete 18 ani si 20!...ce-a de 20 dea ni locuieste cu noi este ... (vezi toată discuția)