avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, mostenire

Buna ziua. Parintii mei au divortat in anul 2002, apoi fiecare s-a recasatorit. Parintii mei au avut impreuna 2 copii, eu si fratele meu. Tata a decedat si am mers la notar sa deschidem succesiune. Noi am dus toate actele cerute de la apartamentul unde nu s-a facut partaj la divort si unde locuim eu ama si fratele de 37 de ani. Tata resatorindu-se au vandut casa batraneasca(mostenire de la bunica mea) si s-a mutat cu actuala sotie .Sotia supravietuitoare a adus la notar doar o chitanta, atat a spus ca are pe casa accea de la curte. Inteleg ca nu se poate face partaj doar pe imobilul de la bloc, deoarece ea nu dispune nici de bani nici de timp pt a umbla sa isi faca toate actele legale pt casa de la curte.Sotia supravietuitoare are 1/4 iar noi copii 3/4, (la apartament)Cum putem legal sa facem sa fim in actele de la apartament doar mama eu si fratele(apartament dobandit de mama si tata in 1987
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:00, 19 Martie 2024
cheltuielile lunare la apartament.
de aste anu trebuie nici sa pomeniti, ati folosit, ati platit, doar nu voiati sa va platesca intrusa intretinerea la bloc.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca nu intelegeti. Evideeeeeeeeent ca nu voiam sa ne plateasca altcineva wtf ce minte bolnava s-ar gandi la asta? Tocmai de aceea spun ca intrusa ca da pana la urma e o intrusa iertati-ma dar e o straina.... sa aiba calitate de mostenitor venita cu 2 pungi de haine. E penibil zau asa. Sau dvs ati fi si prieten cu intrusa si ati invita-o chiar sa locuiasca cu dvs? Va dau adresa ei nu ma deranjeaza daca doriti sa o ajutati. Lasand gluma la o parte pana una alta repet, ea nu a contribuit de-a lungul anilor cu absolut nimic. Mai este cazul sa spun ca dorea sa il duca la azil, i-a scos certificat de "nebun", traia din pensia lui si ea si mama ei? Noi ca si copii mergeam cu alimente si chiar bani si se folosea ea? E cazul sa intru in detalii mizere? Da este o intrusa in continuare
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
doamna, reveniti-va. Intrusa, scarba naibii, are drept de mostenire cf legii, 1/4 din tot ce avea tata in concurs cu copiii lui care impart egal 3/4, restul e can can.
cum nu va intelegeti asupra dezbaterii mostenirii, apelati la un avocat sa incepeti un proces in instanta, dupa ce veti incerca la notar, desigur., pt ca aveti nevoie de o incheiere de la el.
Veti imparti si casa si ap, cereti sa ii se atribuie casa, dvs ap si vedeti cum va reglati cu sultele.
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2024
gi-jane2, moderator
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am terminat succesiunea iar sotia supravietuitoare a trebuit sa dea o declaratie cum ca nu accepta mostenirea, ceea ce mi se pare foarte corect pentru ca nu trebuie pusa la "adapost" cand ea a venit cu 2 sacose de haine. O zi buna
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
sotia supravietuitoare a trebuit sa dea o declaratie cum ca nu accepta mostenirea

Nu, nu a trebuit, ci s-a lipsit... ceea ce dovedeste ceva.

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Succesiune cristinicaz cristinicaz socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)
Renunțare la mostenire flori2009 flori2009 Bună! Am nevoie de o lămurire legata de situația urmatoare: Mama mea deține, împreună cu fratele ei (vitreg) un imobil, moștenire de la părinți. Mamei ... (vezi toată discuția)