avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota indiviza, ajutor va rog!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota indiviza, ajutor va rog!

O cladire veche cu doua apartamente cu intrari separate, proprietari diferiti, se considera ca fiind in cota indiviza in vederea evaluarii?
Cel mai recent răspuns: strusca , utilizator 19:01, 19 Februarie 2024
Sună ciudat întrebarea dvs., încercați să reformulati.
[ link extern ]

Detin un apartament intr-o vila veche. Intrarea mea este pe o strada, a vecinului, pe alta. Fara parti comune. Apartamentul meu este inchiriat, nerezidential. Evaluatorul mi-a spus ca nu se poate aplica decat metoda costului sau inlocuirii pentru apartamentele aflate in cota indiviza. Am verificat, dar nu inteleg: cum poate fi considerat in cota indiviza un apartament fara nimic in comun cu vecinul? Multumesc pentru ajutor. Sper sa se inteleaga intrebarea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tot nu se intelege dilema, dar exista in mod sigur parti comune pentru cele doua apartamente. Daca sunt in aceeasi cladire, inseamna ca au un acoperis comun, cel putin. Asa ca dvs. detineti o cota parte indiviza din el. Nu apartamentul e in cota indiviza, nu mai folositi notiunea asa, cititi ce e aia cota parte indiviza.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2024
strusca, utilizator
Multumesc pentru lamurire. Singurele cheltuieli comune le constituie chiria pe teren. Acoperisul este considerat ca apartinand apartamentului meu. Nu exista alte cheltuieli comune. Tot nu imi este clar de ce curtea comuna determina posibilitatile de evaluare ale apartamentului nerezidential

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varianta reparatie fatada andapopa andapopa Imobil cu 10 apartamente.Se hotaraste reparatia fatadei. Din 10 apartamente 9 apartamente voteaza ca modalitatea de plata sa se faca astfel: la fatada ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza pe parcare, piscina si sala de fitness Ancagnn Ancagnn Buna ziua, am cumparat un apartament intr-un bloc rezidential si un loc de parcare. Am inteles de la administrator ca se aplica cota indiviza si pe acel loc ... (vezi toată discuția)
Acoperis smuls de furtuna lucian.daniel lucian.daniel Bună ziua, În urmă cu 14 ani am cumpărat apartamentul în care locuim şi acum. Contractul de vânzare-cumpărare dintre noi foştii proprietari face ... (vezi toată discuția)