avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu un răspuns ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu un răspuns pentru următoarea ...

Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu un răspuns pentru următoarea speță.
În urma decesului bunicii, mama dorește să renunțe la drepturile de moștenire.
Având în vedere că nu reușesc să stabilească o întâlnire toți moștenitorii în același timp în fața unui notar, vă rog să-mi spuneți dacă poate să dea o declarație de renunțare la orice alt notar și dacă acest document poate fi acceptat de notarul ce va face succesiunea, fără prezența mamei?
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:03, 17 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declarația de renunțare la moștenire poate fi făcută la orice birou notarial din România, iar în străinătate, doar la Ambasada sau Consulat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru o succesiune sunt 4 moștenitori, toți renunță rămânând ... Ciocan1979 Ciocan1979 Pentru o succesiune sunt 4 moștenitori, toți renunță rămânând 1(mama) dar din păcate unul este în străinătate și nu poate ajunge sub nici o forma ... (vezi toată discuția)
Renuntarea expresa la succesiune este necesara daca exista testament? Valentinat22 Valentinat22 Este necesara declaratia de renuntare expresa la o mostenie in cazul in care exista testament legal in favoarea unei alte persoane, in situatia in care partea ... (vezi toată discuția)
Succesiune, dezbatere, declaratie mostenitor la ambasada pap pap puteti va rog sa ma ajutati... daca dupa moartea bunicului bunica nu a trecut inca partea lui pe ea ...ce se poate face acum , mentionez ca bunica mai are o ... (vezi toată discuția)