avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sold mare la contul casa în lei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sold mare la contul casa în lei

bună ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca se poate. Va contactez în legătură cu o speță. Am avut o firma pe care anul trecut în octombrie am cesionato unei persoane din alt oraș. Precizez ca firma nu avea datorii doar un sold mare în casa, aspect spus si persoanei respective la momentul acela plus de asta inainte de a se face cesionarea am trimis o fisa rol și bilanțul anului 2022 și ultima balanta deoarece în 2023 firma nu a avut activitate.
Nu am.stiut ca trebuie făcut proces de predare pur și simplu s-a făcut cesionarea în 10 octombrie 2023 și atât.
Acum în februarie m-a sunat persoana respectiva sa îmi spună ca vrea sa îmi dea firma înapoi ca are un sold prea mare în casa și ca nu are ce sa ii facă și ca ma da în judecata dacă nu o iau inapoi.
Va rog sa îmi spuneți dacă după 4/5 luni de zile este normal ce se întâmplă și care sunt șansele ca eu sa fiu data in judecata.
mulțumesc pentru ajutor
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: andreea_eu , utilizator 14:11, 20 Februarie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
În contractul de cesionare părți sociale
(contract conceput de catre un notar) cred ca e precizat clar ca la data tranzacției firma nu avea datorii. Faptul ca era sold la contul casa în lei nu cred ca ar fi un motiv de anulare a contractului, și nici măcar ca ar fi o ascundere a unui adevăr. Căci pana la urma de ce nu ar fi "vinovat" și cel care a cumpărat și nu s-a îngrijit sa facă respectivele verificări înaintea semnării contractului. Scrieți ca i-ati trimis ultima balanta de unde putea vedea clar situația.
Deci pentru început nu cred ca ar fi cazul sa acceptați ceva înțelegeri. Dacă se ajunge mai departe, angajati-va un avocat specializat în dreptul societăților comerciale pentru proces.
La acesta puteți merge chiar de pe acum pentru edificare.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2024
george-neagu, moderator
Cesiunea a fost inregistrata la ORC? S-au facut si inregistrat la ORC modificarile survenite in actionariatul societatii? Daca s-a indeplinit intreaga procedura necesara in cazul cesiunii, atunci nu are motiv sa va cheme in judecata. Sigur trebuia facut un P_v de predare primire a activului/pasivului, dar daca ati predat iar cealalata persoana a prelut firma fara aceasta formalitate, inseamna ca a acceptat aceasta situatie si va fi greu sa dovedeasca ca a avut vointa viciata la incheierea contractului de cesiune.
Soldul mare in casa , eu zic , ca inseamna datorie la stat. Ma gandesc , ca banii nu au existat in casa , nu i-ati predat cesionarului , deci se va plati impozitul pe dividende
Buna ziua!
Da au fost întocmite toate cele necesare la Registrul Comerțului pentru cesionarea integrala a partilor sociale.
Mulțumesc frumos ptr informații....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma ubirina ubirina hello, as dori sa stiu care este procedura pentru a vinde o firma care nu a avut niciodata activitate. multumesc. (vezi toată discuția)
Vreau sa vand o firma cu datorii valy75 valy75 vreau sa vand un srl cu datorii la terti si la stat, dupa predarea activului si pasivului societatii, daca noul actionar nu plateste datoriile preluate mai put ... (vezi toată discuția)
Cesionare ! ajutor ! algora algora Cum spuneam si ieri, anul trecut am cesionat o firma cu mai multe credite la banci , nu datorii. Totul era la zi pana in momentul cesionarii. Noii asociati au ... (vezi toată discuția)