avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! De curând verisoara mamei mele (fiica ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! De curând verisoara mamei mele (fiica unchiului ...

Buna ziua ! De curând verisoara mamei mele (fiica unchiului mamei) a decedat. Aceasta nu avea nici copii nici soț și nici frați sau surori și de asemenea părinții ei sunt decdati! Mama mea este decedată și ea! Mai sunt câțiva verișori de-ai mamei și de-ai decedatei în viața ! Cine are prioritate la o posibilă moștenire și cine poate fi considerat moștenitor ? Intrăm în această categorie eu și sora mea ?
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2024
A.Mrn, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:34, 20 Februarie 2024
Nu întrați, ca sunteți rude de gradul 5.
Legea stabilește vocația succesorală numai pana la gradul 4 inclusiv (adica veri primari)
Dacă exista verisori în viața, aceia vor moșteni (veri atât din partea mamei defunctei, cât și din partea tatălui defunctei)

Dacă nu exista veri in viata si nici testament, succesiunea e vacantă și o ia statul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)
Tatal meu meu si fratele lui ambii in viata au avut un un var ... albin albin Tatal meu meu si fratele lui ambii in viata au avut un un var drept de mult timp decedat a carui unica fiica a decedat recent se pare fara mostenitori inclusiv ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)