avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu victima

In data de 24.11.09 am avut un accident de circulatie din care a rezultat o victima. Mai exact am oprit la stop, un camion si masina din spate virau la dreapta, am mai avansat in intersectie 1 m si din spatele camionului a aparut un scuter(neinmatriculat) care a intrat in mine. Victima a avut 3 zile de spitalizare si acum imi cere 6000 lei pentru a-si retrage plangerea, mentionez faptul ca el inca nu are certificat medico-legal si nici nu a platit taxa pentru procesarea sangelui. Eu i-am spus ca nu am de unde sa ii dau suma asta de bani si ca ar trebui sa incercam sa facem dosarul pt rca ca sa ii acorde despagubiri, dar el nu vrea bani de la rca, doreste sa scoata banii de la mine. Ce ma sfatuiti sa fac, sa incerc sa ii dau banii sau sa merg in tribunal si sa plateasca asiguratorul?
Cel mai recent răspuns: ContSters126857 , utilizator 11:51, 6 Februarie 2010
deocamdata nu faceti nimic. nu-l bagati in seama. situatia descrisa pare in favoarea dvs
a formulat plingere penala?daca in termen de 60 zile nu face plingere dosarul se incheie asa cu neinceperea urmaririi penale.
daca a facut plingere asteptati actul medico-lega.daca are pina in 10 zile dosarul se incheie daca nu atunci se face o expertiza tehnica auto care va stabili vinovatia in producerea accidentului.Din cite ati spus este o neasigurare la schimbarea directiei de mers pentru scuterist.oricum era obligatoriu sa aiba curs de legislatie.
nu va aruncati cu despagubirile.
bafta
Victima a formulat plangere penala dar inca nu a depus certificatul medico-legal si nici nu si-a platat procesarea sangelui pt alcoolemie. Politia spune ca eu sunt vinovat ca am iesit prea in fata la stop chiar daca scuteristul a depasit neregulamentar si nici nu are scuterul inmatriculat.
~ Conținut șters la cerere ~
parerea mea este sa nu intrati in panica.
regulamentul rutier prevede ca daca din primele cercetari s-a stabilit ca ati incalcat cel putin o regula de circulatie atunci vi se retine permisul de conducere si vi se elibereaza o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie pt.15 zile cu posibilitatea de prelungire ,cu acordul procurorului ,din 30 in 30 zile
daca nu vi s-a retinut pc este ok
totusi ascultati sfaturile specialistilor si asteptati actul medico-legal,daca nu plateste scuteristul se achita din fondurile ministerului de interne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident: ce obligatii pot avea? sergiu_nichitean sergiu_nichitean Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident cu masina in felul urmator: Intr-o intersectie obisnuita (in cruce) nesemaforizata, eu aveam STOP si mergeam ... (vezi toată discuția)
Accident auto vvaassiillee vvaassiillee Am fost gasit vinovat de producerea unui accident auto.(depasire neregulamentara)Victima are certificat medico-legal pe 19 zile.Nu a depus plangere la politie ... (vezi toată discuția)
Accident usor masina-scuter clauu clauu In urma cu un an, am avut un accident; tineam directia de mers, cand brusc un scuterist s-a atins cu ghidonul de oglinda mea, s-a dezechilibrat si a cazut. Am ... (vezi toată discuția)